Hur kan vi minska din skuld med en skuld förvaltningsplan

November 3

Din skuld kurator kan rekommendera en skuld förvaltningsplan för att hjälpa dig att betala dina skyldigheter om att minska dina kostnader och tjäna mer pengar är inte möjligt. Många borgenärer erbjuder särskilda eftergifter till konsumenter som betalar ut sina räkningar via en skuld förvaltningsplan. När du deltar i en skuld förvaltningsplan, försöker vägledaren att förhandla mindre månatliga betalningar med dina fordringsägare.

Borgenärer som deltar med konsumenterna i en skuld förvaltningsplan förväntar konsumenter att inte ådra sig ytterligare skulder medan de är i sina planer.

Rådgivaren avgör exakt hur mycket du har råd att betala för att dina oprioriterade fordringsägare varje månad för att eliminera varje skuld över en tre- till femårsperiod. Då Rådgivaren kontakt borgenärerna att ta reda på om de kommer att gå med på att låta dig betala det belopp som du har råd. I vissa fall kan kurator också be borgenärerna för andra eftergifter, såsom att sänka dina räntor och minska eller avstå några avgifter du skyldig dem.

Akta dig för kredit rådgivning byråer som spenderar lite eller ingen tid att utvärdera din ekonomi innan uppmanar dig att anmäla dig till en skuld förvaltningsplan eller att be dig att börja betala på en skuld förvaltningsplan innan dina fordringsägare har enats om att arbeta med dig.

Om dina oprioriterade fordringsägare tror att ge dig vad du behöver är i deras intresse, kommer de förmodligen överens om att krediten counselorâ € s förslag.

Efter kredit rådgivare har förberett din slutliga planen skuldförvaltning

  • Be om en kopia.
  • Signera inte det förrän du har läst det noga, förstår allt i den, och är säker på att du kan leva upp till det.
  • Notera eventuella begränsningar i planen. Det kan förbjuda dig från att ta på ytterligare kredit med din nuvarande borgenärer eller ansöker om nya krediter medan den är i kraft. Om du bryter mot någon aspekt av din plan, riskerar du att ha det avbröts.
  • Kontrollera att planen säger att du kommer att få månatliga uppdateringar om status för din skuld förvaltningsplan, inklusive bekräftelse på att var och en av dina fordrings betalades i enlighet med villkoren i planen

När din plan är officiell, du betalar din kredit rådgivare hur mycket pengar du har gått med på att betala på dina skulder och önskad månadsavgift. I sin tur betalar kurator dina fordringsägare.

Vissa borgenärer som accepterar att vara en del av din plan kan anmäla dig så långsamt att betala eller som betalar genom en skuld förvaltningsplan, som kommer att skada din kredit historia lite. Men statistiken visar att framgångsrikt slutföra en skuld förvaltningsplan faktiskt ökar din FICO poäng.