Vad är en Tourer?

October 29

En tourer, även känd som en turnerande bil, är en typ av bil som går till början av 20-talet, när det var populärt i både Europa och Nordamerika. Dessa fordon var oftast större än sportbåtar eller roadsters, och hade fler sittplatser. En funktion som definierat touring bilar var deras öppna toppar, vilket gjorde passagerarna en fullständig bild av omgivningen. Detta var viktigt eftersom touring bil var en populär fordon för långa resor och landskap visning. Den turnerande bilen kan ses som en föregångare till moderna fyra dörr sedans, även om namnen tourer, har Gran turismo, och på italienska gran turismo tillämpas på en mängd olika bilar genom åren.

Tourers var typiskt stora fordon som hade tillräckligt med sittplatser för att rymma fyra eller fem personer i ett öppet, tonneau format. Storleken, sittplatser, och brist på en sluten kupé gjorde dessa fordon väl lämpade för att njuta av landskapet medan touring landsbygden. Vissa kajakpaddlare hade mjuka eller suffletter, medan andra ingår sidokåpor som kan sättas upp för att ge ett visst skydd för passagerarna. När sluten började hardtop fordon att sjunka i pris, och den klassiska tourer bilen bleknat i popularitet.

Hardtop sedaner, som är kända som salonger i vissa delar av världen, kan ses som en efterföljare till de ursprungliga touringmaski. Dessa fordon vanligtvis har bifogat passagerarutrymmen, men de tenderar att ha liknande sitt kapacitet och komfort nivåer. Sedaner används ofta för samma ändamål som kajakpaddlare, såsom reser långa sträckor bekvämt.

Genom åren har variationer av tourer namn har tillämpats på olika fordon. Olika tillverkare deltar ofta i touring tävlingar som hålls runt om i världen. Dessa raser vanligtvis grop modifierad produktion fordon mot varandra. Reglerna kan variera mellan tävlingar, även om fordonen är vanligtvis baserade på produktionsmodell sedans, stationsvagnar, och hatchbacks. Efter vinna en av dessa raser, kommer vissa tillverkare använder tourer eller grand tourer namn att varumärket en viss linje av fordon.

Grand touring, eller Gran Turismo, är en annan typ av ras som vanligtvis innebär hög effekt sportbilar. Grand tour är en gammal europeisk tradition som föregår även tågresandet och inblandade besöker ett stort antal historiska och kulturella platser, även om termen kan också hänvisa till den typ av resor görs i gamla touring bilar. Grand kajakpaddlare (GTS) är vanligtvis större än andra sportbilar, och kan erbjuda mer kraft och komfort samt.

  • Den sedan är en modern version av tourer.