Vad är Medkänsla Meditation?

May 21

Medkänsla meditation är en viss typ av meditativ disciplin inriktad på att kombinera de konventionella fördelarna med verksamheten, med idéer om hur den enskilde avser andra. Vissa förespråkare av denna typ av meditation hävdar att bland annat en medkännande inslag kan öka meditation, och öka en persons totala välbefinnande, samtidigt som de får sin gemenskap. Detta nyare slags meditation är en allmän kategori av meditativ aktivitet som främjas av en blandning av gurus och andra bekanta med meditativa konsterna.

En av tankarna bakom medkänsla meditation är förutsättningen att medkänsla är en "färdighet" som kan läras av människor. Innan ny forskning, människor oftast anses medkänsla vara en medfödd personlighetsdrag, något som påverkas av genetik och andra faktorer. Nu är forskarna säger att medkänsla kan förvärvas genom några aktiviteter som medkänsla meditation.

Vissa MRI studier har visat att områden i hjärnan kontrollerar medkänsla och andra drag svara på repetitiva aktiviteter som kretsar individen på dessa egenskaper. Detta utgör grunden för en hel del tankar om medkänsla meditation och liknande aktiviteter. Generellt individer som gör medkänsla meditation försöka "kanal" medkänsla och, med upprepade försök, kanske kan verkligen förändra de sätt som de tror och lever.

De som vill utöva denna typ av meditation börjar ofta med en gemensam process för "centre" eller eliminera distraktioner. Detta innebär att stänga ögonen eller på annat sätt blockera ut visuella distraktioner, samt att använda kontrollerad andning. En korrekt miljö är nödvändig för centre; experter tyder ett utrymme som är tyst, saknar starka dofter eller extrema temperaturer, och i övrigt tillräckliga för att styra inriktningen av sinnet.

I denna typ av meditation, individer börjar ofta ut visualisera en person som de har en förkärlek för. Detta skapar förutsättningar för vad som kommer att vara en allmän "output" av medkännande tanke. Under loppet av en meditation session, den personen kommer att gå igenom rikta medkänsla mot olika människor, grupper eller områden i världen.

Medkänsla meditation har fått mycket uppmärksamhet från holistiska wellness experter och "mind / body" terapeuter som erbjuder tjänster till dagens marknad. Tanken har också varit framträdande på populära dagtid TV-program och andra arenor. Fler människor tänker på hur dessa typer av riktade emotionella aktiviteter kan förändra sina liv, oavsett om det är i förhållande till den fysiska kroppen, deras tänkesätt, eller både och.

  • Medkänsla meditation bygger på antagandet att medkänsla är en "färdighet" som kan läras av människor.
  • Medkänsla meditation är en specifik disciplin som kan hjälpa framkalla en holistisk sinnestillstånd.
  • Medkänsla meditation försöker ändra hur människor tänker och lever.