Post-tyngdförlustläkarmottagning Möjlighet: Kosmetisk Kirurgi

May 24

Din hud är den största organ i kroppen, och efter att ha arbetat hårt för att gå ner så mycket i vikt, kan du bli avskräckta att hitta att din hud draperar i oattraktiva veck eller ser skadat med hudbristningar. Detta händer inte för alla, men om det händer dig, vad gör du åt det? Tycker du leva med det eller vill du ha det tas om hand genom plastikkirurgi?

Överflödig hud är inte bara en kosmetisk fråga. Om din hud börjar sag, kan hygien blivit en stor fråga. Alla hudveck kan vara benägna att utslag, som vanligtvis en typ av svampinfektion. Gemensamma områden är under brösten, i naveln, och ovanför skrevet och ljumske. Jäst infektioner inträffar eftersom dessa områden blir väldigt varm och fuktig. Använda ett svampdödande pulver och hålla området torrt kan hjälpa, men om problemet är något du kämpar hela tiden, kan du välja att välja operation.

Skav är ett annat stort problem, och det kan förekomma mellan låren, under armarna, och i områden som gnids mot behån. Bära längre monterade plagg på armar och ben kan minska irritation och nedbrytning av huden i dessa områden, men återigen, kan du bestämma att kirurgi är det bästa alternativet.

Plastikkirurgi efter viktminskning kirurgi kräver ofta individualiserad kroppskonturering. I kroppskonturering är överflödig hud och fickor av fett avlägsnas från buken, lår, skinkor, överarmar och bröst. Det är en total omarbetning av kroppen som blir allt mer populärt. Kroppskonture kan kräva flera dagars sjukhusvistelse, sex veckors ledighet, och ett år fram ärr läker. En komplett kroppskonturering med en ansiktslyftning kan kosta $ 30.000. Det totala antalet operationer brukar spridas över flera månader.

Den plastikkirurgi förfarande kommer sannolikt att vara mer smärtsamt än din viktminskning kirurgi.

Att veta om du behöver plastikkirurgi

Det skulle vara trevligt om din hud precis snäste tillbaka till där det borde vara, men det betyder inte alltid sker. Din hud är som en ballong som du spränga och tömma. När du förlorar en stor mängd vikt, kan din hud ser ut som den tömda ballongen.

Den goda nyheten är att inte alla som har viktminskning kirurgi kräver plastikkirurgi. Innan du förlorar all din vikt, kan man inte riktigt vara säker på om du behöver plastikkirurgi. Även om det inte finns några garantier, här är några faktorer som påverkar om du behöver plastikkirurgi:

 • Din ålder: Människor som är yngre har mer elasticitet i huden, och deras hud kommer att gå tillbaka lättare.
 • Hur mycket vikt du har att förlora: Ju mer övervikt du är, desto mer din hud sträckt, och desto mer sannolikt är det att du behöver plastikkirurgi.
 • Hur många gånger har du fått och gått ner i vikt under din livstid: Din hud är sådär ballong som går upp och ner. Sträckningen och defla leda till att huden förlorar elasticitet.
 • Där du bär din vikt: Om majoriteten av din vikt är koncentrerad till ett område, till exempel buken, snarare än över hela kroppen, så dina chanser att behöva plastikkirurgi ökar.
 • Oavsett om du någonsin rökt: Rökning bryter ner kollagen, en viktig del av hud och andra strukturella komponenter i kroppen. Rökare utveckla mer lös hud än icke-rökare.
 • Oavsett om din hud har utsatts för mycket sol under åren: Allt detta sunworshipping gör huden mindre elastisk.
 • Din hudtyp: Vissa hudtyper har mer elasticitet än andra. Genetik spelar en roll.

Om man tittar på åtgärder du kan vidta

Det skulle vara trevligt om det fanns något man kunde göra åt hängande hud, korta av plastikkirurgi, men generellt finns det inte. Även motion hjälper din viktminskning, kommer det inte att göra något för din överflödig hud. Vad motion kan göra är att ge dig mycket trevlig, väldefinierade muskler enligt allt som huden, vilket kan hjälpa till att fylla ut sag.

Hydrering och elasticiteten i huden går hand i hand. Se till att huden håller sig väl hydrerad genom att dricka mycket vatten.

Under de månader som ledde fram till plastikkirurgi, kommer att göra följande bidra till att ge dig bättre resultat:

 • Motion så att dina muskler tonas.
 • Ät mycket protein så du läka snabbare.
 • Var så nära din målvikt som möjligt.
 • Ta alla dina vitaminer så du är frisk.
 • Rök inte. Rökning kommer att direkt påverka din förmåga att läka. Som du röker är mindre syre tillgängligt för läkningsprocessen, och ta bort pounds av hud kräver mycket healing.

Som du gå ner i vikt, innan du har plastikkirurgi, kanske du upptäcker att din hängande hud betydligt effekter vilka kläder du kan bära, och din kläder storlek kan variera på grund av "reservdäck" du bär. Du kan hitta många olika elastiska eller spandex gördlar att spänna fast dig i och ge dig själv en jämnare silhuett - dessa kan verkligen vara effektiva. Tyvärr för killar, dessa alternativ är oftast tillgängliga för kvinnor.