Vad är Corrective Concealer?

December 2

Korrigerande concealer är en typ av kosmetisk produkt som är utformad för att dölja specifika problemområden i ansiktet. Generellt hänvisar korrigerande concealer till concealer som faktiskt görs i olika färger, som gult, grönt, eller till och med lila. Detta står i kontrast till vanlig hud-tonad concealer som helt enkelt döljer skavanker. Syftet med dessa korrigerande concealers är att "neutralisera" de oönskade färgerna i ansiktet innan du applicerar foundation, eftersom stiftelsen tillämpas i sig inte kommer att göra ett tillräckligt jobb med att täcka upp dessa färger. Till exempel kan mörka blåaktiga undereye cirklar bättre dold om en gul tonad concealer appliceras först, följt av stiftelsen för att matcha hudton.

Alla behöver inte använda korrigerande concealer; många människor kan helt enkelt komma undan med standard concealer på några rödaktiga eller problemområden. Det finns vissa frågor hud, men som kräver lite mer ansträngning att kamouflage. Personer med rosacea, till exempel, kan finna att enkelt concealer eller foundation täcker inte upp rodnad; istället, kan en grönaktig tonade korrigerande concealer hjälper till att neutralisera den rödaktiga färgen först, och ange en slät bas att tillämpa foundation. Andra fläckar av rodnad i ansiktet, såsom särskilt märk fläckar eller födelsemärken, kan också täckas med en grön tonat concealer.

En gul tonade korrigerande concealer är ganska vanligt att människor med mörka undereye cirklar, blåaktiga ådror i ansiktet, eller till och med blåmärken. Lila eller lavendel tonade korrigerande concealer är mindre vanligt, men det kan hjälpa till att korrigera gulaktiga framträdanden på huden. Till exempel kan blåmärken att få ett gult utseende som de blekna. Vissa människor också helt enkelt ha en gulare hy än andra, och korrigerande concealer kan bidra till att göra hudtonen verkar lite svalare och friskare, eller ännu ljusare och mer attraktiv.

Det är viktigt att komma ihåg att alltid tillämpa foundation efter denna typ av concealer, dock. Om inte, det verkligen kommer att se ut som en individ är klädd gulaktigt eller grön makeup i vissa ljus, vilket tenderar att motverka syftet att bära concealer i första hand. Dessutom är detta inte en produkt avsedd att appliceras över hela ansiktet, utan helt enkelt i specifika problemområden. Det kan appliceras med fingrarna eller en makeup svamp, och blandas så mycket som möjligt i problemområden. Vätska eller pulver foundation kan sedan appliceras på toppen för att slutföra utseende och se till att makeup sitter på plats hela dagen.

  • Korrigerande concealer appliceras före foundation.
  • En korrigerande concealer med gulaktiga undertoner som är bäst för att dölja mörka ringar.
  • En grön tonad korrigerande concealer kan hjälpa mask rödaktiga områden i ansiktet.