Vad är Bag Balm?

December 12

Bag Balm är en salva eller salva för närvarande används för en mängd olika ändamål. Det uppfanns 1899 att gälla lokalt för ko juver när huden hade skadats eller slipas genom processen med mjölkningen. Sedan dess har användningen ökat och det är nu allmänt används av människor.

Den formel som används för original Bag Balm köptes av John L. Norris i Lyndonville, Vermont från dess upphovsman som bodde i Wells River, Vermont. Det var Mr Norris som ritade förpackningen används än idag: en liten grön cubic burk med röda bokstäver, rödklöver, och en ko huvud på locket. Efter döden av John L. Norris 1934, hans son, som också heter John, tog över verksamheten. John Jr dotter Barbara är för närvarande ansvarig för organisationen, vars namn är Dairy Association Co., Inc. och som fortfarande ligger i Lyndonville.

Användningen av Bag Balm för djur ledde tydligen folk att undra om det skulle fungera för dem också. Folk experimenterade med Bag Balm när de hade hud som var torr, sprucken, irriterad, eller chaffed. Och de goda resultaten ledde till spridningen av salvan som en topisk applikation för människor.

Enligt Fishers kontaktdermatit av Robert L. Rietschel, Bag Balm innehöll gång kvicksilverföreningar. Idag, emellertid, är den aktiva ingrediensen 8-hydroxykinolin Sulfat 0,3% vilket genomförs i en vaselin lanolin bas. Det är inte exakt när formuleringen ändras.

Kända förespråkare av Bag Balm användning inkluderar Admiral Byrd, som tog den till Nordpolen 1937 för användning på djuren som gjorde resan. Produkten ökänt används på tassarna av sökning hundar som arbetade i spillrorna av tvillingtornen efter 9/11. Bag Balm ingår också i paket vård skickas till amerikanska soldater stationerade i Afghanistan och Irak-på deras särskilda begäran.

Bag Balm rekommenderas av proffs för sadel sår hos bicyclers, de spetsade fingrar quilters, och nariga händer trädgårdsmästare. Det används också för att lugna huden av chemotherapypatienter. Shania Twain är en av de mest kända användare. Hon berättar att hon använder den både på hennes ansikte och i hennes hår. Charles Kuralt har Bag Balm på hans serie On the Road 1983 och ingår det i hans 1985 bok.

  • Bag balm är en populär handen fuktkräm.