Hur behandlar jag en ansträngd Hamstring?

April 8

En ansträngd hamstring behandlas på samma sätt som andra typer av muskelspänningar, men särskild vikt läggs vid vila och immobilisera den skadade benet i flera dagar till veckor för att möjliggöra återvinning. En skärpt hamstring, även känd som en drog hamstring- inträffar när muskeln är ansträngd under fysisk aktivitet. Små muskelfibrer kommer att riva, orsakar smärta och ibland svullnad eller blåmärken. Svårare muskelspänningar kan leda till en fullständig bristning av muskeln, och en sådan skada kan kräva operation för att rätta till. De flesta ansträngda hamstring skador, dock läker med tillräcklig vila, stretching och isbildning.

Att behandla en ansträngd hamstring, bör man använda RICE-metoden: Rest, Ice, Compression och Elevation. Vila muskeln gör muskelfibrerna för att sätta tillbaka och läka; is kan hjälpa till att hålla svullnaden till ett minimum, vilket i sin tur främjar snabbare läkning och mindre smärta; komprimering kan också hjälpa till att hålla svullnaden nere, och höjden gör att muskeln att slappna av. En ansträngd hamstring kan ta allt från en dag till flera veckor att läka helt, och under den tiden, ska den skadade undvika att göra något ansträngande aktiviteter som kan riskera åter såra muskeln.

Efter skadan har haft mycket tid att läka, bör man börja öka rörligheten i muskeln genom att göra ljus stretching övningar. Detta hjälper muskeln blir åter vana vid vanliga rörelser, och det gör att muskeln att sträcka på det sätt den kunde sträcka innan skadan. Stretching bör göras lätt i början, och som mindre och mindre smärta eller ömhet känns i benet, kan mer sträckning göras. När muskeln har lämpligt sträckt, kan den skadade börja utföra styrkeövningar för att återfå styrka förlorad under återhämtning.

För mer allvarliga skador, eller om den sjuke är en professionell idrottsman, vägledning från en professionell sjukgymnast eller skada specialist kan vara i ordning. Sådana specialister kan övervaka skadan samt den skadade framsteg, och han eller hon kan rekommendera de bästa metoderna för återvinning och samtidigt undvika åter skada av den ansträngda hamstring. En skada specialist kommer också att kunna känna igen hur allvarlig skadan, och om muskeln spruckit, kan en specialist rekommendera operation. Återhämtning från hamstring operation tar betydligt längre tid än återhämtning från en mindre allvarlig muskelbristning, och den skadade personen kan förvänta benet som immobiliseras i flera veckor till flera månader.

  • Ansträngda hamstrings beror ofta på idrottsskador.
  • Trötthet, muskelspänning och överanvändning är alla möjliga orsaker till hamstring skador.
  • Hamstring sträckor kan bidra till att öka muskel flexibilitet.