Vad bör jag tänka när man köper en luftmadrass?

April 9

Många människor köper en luftmadrass som hjälp strö för övernattande gäster, medan andra använder en luftmadrass för extra komfort på camping resor. Oavsett anledning, köpa en luftmadrass kräver några jämförelser shopping och en inventering av alla specifika funktioner man kan önska sig i den ideala modellen.

En viktig del att tänka på innan du köper en luftmadrass är inflationsmetoden. Större luftmadrasser kräver stora mängder luft för maximal komfort, vilket innebär att användaren måste lägga tid och ansträngning på inflationen. De billigaste modellerna luftmadrass på marknaden kan kräva ägaren att använda sin egen lung makt som inflationskälla. Om blåsa in i en mindre luftmadrass är inte ett problem, åtminstone leta efter en modell med en backventil inflationen. Detta är en speciellt utformad ventil, vilken innehåller en flik för att stänga in luft i madrassen. Om du måste pressa ventilen för att blåsa luft i det, har luftmadrass förmodligen en ventilenhet enkelriktad. Utan en, kan en del av luften som blåses in i madrassen fly mellan andetag, vänder uppgiften till en riktig knepig.

Bättre luft madrass system har en manuell eller elektrisk luftpump för enklare inflation. En sådan manuell pump ser ut som en uppsättning fjäderbelastade bälg. Användaren steg på bälgen tills luftmadrass är helt uppblåst. High end luftmadrasser som är avsedda för gäst strö ofta använder en elektrisk luftpump för att blåsa upp enheten snabbt.

Ett annat övervägande innan du köper en luftmadrass är konstruktion och hållbarhet. Plast som används för luftmadrass konstruktion kan visas tunna men bevisa förvånansvärt stark. Vad är viktigare att tänka på är kvaliteten på svetsarna som håller madrassen tillsammans. Denna information kan hittas på lådan som en positiv egenskap hos luftmadrass modellen. Sämre modeller är mest sannolikt att misslyckas längs sömmar. Vissa luftmadrass modeller använder tjockare plast (liknande den förstärkta vinyl av en övning boll), tillsammans med en mjukare tyg beläggning för komfort. Reparationssatser bör vara tillgängliga för oavsett modell köps. Små punkteringar och söm läckage kan lagas.

En luftmadrass bör vara lätt lagringsbar och rengöras. Några high end-modeller tillåter användare att välja nivå av fasthet. Ett övervägande för värdar är tillgången till rena sängkläder för gäster. De flesta luftmadrass modeller använder samma mått som standard sängar-twin, dubbel, dam, kung. De som planerar att använda dessa madrasser som gäst sängar kan behöva investera i lakan och täcken. De på en budget kanske vill välja luftmadrass storlekar som motsvarar befintliga sängkläder och accessoarer.

  • En luftmadrass kan ge en snabb, bekväm plats att sova utan ett allokerat utrymme för en säng.