Vad är telekommunikationsområdet?

March 31

Begreppet tele täcker en enorm sortiment av teknik som skickar information över långa avstånd. Telekommunikationssektorn är den del av ekonomin som avser företag som tillhandahåller dessa tekniska tjänster. Dessa företag allt från kabelbolag och satellitbolag, till TV och internet företag.

De tidigaste formerna av telekommunikation omfattade användningen av röksignaler, relä bränder, fyrar och semaforer. Dessa primitiva verktyg ersattes slutligen av telegrafen, morsekod, och signallampor. Så småningom, med främjande av teknik, telekommunikation utvidgas utöver jorden för att himlakropparna när män skickade upp bilder från månen och bilder från Neptune reste tre miljarder miles för att komma till jorden.

Radio, TV, mobiltelefoner, satellitteknik, Internet och telefoni är alla tekniska framsteg som har påverkat livet på gott och ont. Dessa industrier är livsnerven för telekommunikationssektorn. Var och en av dessa verktyg används för att kommunicera över städer, stater och kontinenter.

Leverantörer av tråd linje telefonkommunikation som används för att göra huvuddelen av telekommunikationssektorn. Dessa är de leverantörer av telekommunikationstjänster som är beroende av ledningar och kablar för att ansluta bostäder och arbetsplatser för sina kunder att centralkontor som upprätthålls av deras företag. Deras stora kabelnät ansluter en del av landet till den andra, och ett land till ett annat.

Röst brukade vara den inledande mediet överförs av ledningar och kablar. Eftersom tekniken avancerad, data i form av grafiska bilder, ljud och video började också att resa genom ledningarna. Mycket av denna expansion berodde på ökningen av Internet.

Trådlösa kommunikationstjänster, kabel och satellit programdistribution, och Internet-tjänst följa nu röstsignaler inom telekommunikationssektorn. Användningen av digital teknik har gjort mer effektiv användning av telenät möjliga. Trådlösa kommunikationstjänster kan bli bättre på att hålla jämna steg med den växande efterfrågan på överföring av video, grafik och andra data med hög kapacitet.

Mobiltelefon transportörer och personsökning är en växande del av telekommunikationssektorn samt. Meddelande kommunikationstjänster, såsom e-post och telefax utgör också en del av sektorn, som gör satellitkommunikation, operatörer av radarstationer och radionät som används av taxiföretag. Distributörer av kabel- och betal-tv-program är också en del av telekommunikationssektorn, som är direkta sändningar satellit (DBS) operatörer.

Relaterade yrken, inklusive återförsäljare av telekommunikationstjänster som hyr överföringsanläggningar från de stora näten och säljer tjänsten till andra kunder som också ingår i telekommunikationssektorn. Slutligen tillverkarna av de tillbehör som är beroende av tele också anses vara en del av denna gren av ekonomin. Detta inkluderar återförsäljare av antenner, hörlurar, adaptrar, koaxialkablar och Bluetooth-produkter och tillbehör som används inom telekommunikation.

  • En telegraf, en gammal typ av telekommunikationsteknik.
  • Koaxialkabel används vanligtvis vid kabel-TV installation och för vissa datorer, ljud- och videoanläggning.
  • Återförsäljare av kablar, antenner och hörlurar ingår i telekommunikationssektorn.