Vad är en Piston Pin?

August 14

En kolvbult, även känd som en kolvbult, är en härdad ståltapp, som förbinder en motors kolv till en vevstake. Detta stift är ihåligt för att minska vikten och hålls på plats med ett antal olika metoder. De flesta fabriks lager Kolvbults konstruktioner förlitar sig på en pressad passning med tappen pressas in i vevstaken. Högpresterande kolvar vanligtvis hålls på plats med trådklipp eller aluminiumknappar.

Vid installation av en ny kolvbult är det absolut nödvändigt att tappen oljas där den passerar genom kolven. Underlåtenhet att adekvat smörja tappen kommer att resultera i en kärv kolv nästan varje gång. Den höga värme som genereras av vevstaken roterar inuti kolven orsakar en torr eller otillräckligt smorda stiftet att falla in i kolven. Detta kommer att göra att motorn låsa upp då kolven låser på stiftet. Trasiga vevstakar och även en trasig motorblock kan också leda.

Medan de flesta lager kolvtappar är tillverkade av härdat stål, många högpresterande applikationer utnyttjar verktygsstålstift. Dessa stift verktygsstål är de starkaste och mest hållbara tillgängliga och tål ultrahög hästkrafter. Användningen av material av hög kvalitet gör också verktygsstål kolvtappar göras mycket låg vikt. Detta hjälper till motorns förmåga att accelerera i en mycket snabbare takt än en lika förberedda motor utrustad med tyngre stift.

Medan de flesta kolvar säljs komplett med kolvtappar ingår, är några av de högsta kvalitet racing kolvar säljs utan stift. Detta gör att motorn byggare att köpa stiftet paket som bäst passar motorns byggegenskaper. Nästan varje professionell motorbyggare världen över har ett unikt sätt att montera motorer; de flesta kommer överens, dock att full flytande stift är rätt krav på en seriös prestanda motormontering.

I en lager motor, är kolvtappar smörjs och kyls av olja som stänker eller kastas bort av vevaxeln när den snurrar inuti motorblocket. I de flesta normala körförhållanden, är detta en lyckad design. I racing eller högpresterande applikationer, kommer motorn byggare ofta innefatta ett system av rör riktade mot botten av kolvarna. Dessa rör spraya olja direkt på stiften och stift bossar, upprätthålla smörjning och kylning insatser. Genom att hålla kolven stift svalna, kolvarna kan generera maximal hästkrafter utan värmerelaterade motorhaveri.

  • Inuti cylinderformade kolvar på toppen är horisontella pinnar som låser in de vertikala vevstakar, som vänder vevaxeln nedtill.