Vad är Mycobacterium Marinum?

August 4

Mycobacterium marinum är den minst virulenta av den infektiösa mykobakterie som är väl känd för att skapa lesioner i mänsklig vävnad. The M. marinum bakterien är fritt lever i vattenmiljöer, och på grund av dess likhet med bakterien på tuberkulos, M. tuberkulos, är det ibland kallas "fisk tuberkulos." Först sett på döende fisk på ett zoo akvarium, Mycobacterium marinum producerar små röda pustler som sprids långsamt i kroppen av en infekterad fisk. Försök att behandla en sådan infekterad fisk utan skydd eller försök att rensa en infekterad tank, kan resultera i mänsklig infektion. När infekterade människor omedvetet ange simbassänger som inte är tillräckligt klore, andra simmare är i riskzonen.

Infektioner är sällsynta i däggdjur, på grund av deras höga kroppstemperatur. Mycobacterium marinum lever väl vid temperaturer under 98,6 grader F (37 grader C) och så vanligtvis invaderar svalare delar av människokroppen. I naturligt sötvatten, saltvatten, eller pool exponering, armbågar, knän och fötter - händer och fingertoppar i akvariet hobby - är sårbara. Sjukdomen är inte känd för att vara dödlig för människor.

Symtom på Mycobacterium marinum infektion uppstår när sötvatten tropiska fiskar är stressade av brist på mat, oren miljö, eller dåligt uppvärmda tankar. De pustler som bildar är interna och bakterien är sällan gått från fisk till fisk.

Humans kontrakt M. marinum när öppna sår infekteras i vattenmiljöer. Såren som utsätts för bakterierna inte helt läka och bilda knölar längs rodnad ärrvävnad. Mycobacterium marinum kan resa från platsen för såret i blodomloppet där rörliga och komprimer knutor har iakttagits på väggar vener inom områdena infektion. De stammar av Mycobacterium marinum är så svaga att det enda ställe de två till fyra veckors inkubationstid har observerats i patienter med nedsatt immunförsvar.

M. marinum tros vara mindre virulent än dess släktingar, tuberkulos och spetälska. Utan ett sätt att anpassa är bakterien bara milt smittsam och mottagliga för antibiotika. Till skillnad från sin tuberkulos och spetälska, är Mycobacterium Marinum en atypisk mycobacterium eftersom det inte kan motstå valfritt antal mykobakteriella droger, så en tidig botemedlet är jämförelsevis lätt.

Fisk tuberkulos är sällsynt hos människor, och diagnos av sjukdomen tar upp till ett år, eftersom många läkare inte är bekant med hur manifest sjukdomen. En cocktail av antibiotika är mest effektiva mot sjukdomen. Fullständig läkning och försvinnandet av noduli kan ta upp till sex månader, så förebyggande uppmuntras. Man ska inte bada i eller hantera akvarium vatten samtidigt ha öppna sår eller dricka sådant vatten genom oavsiktligt suga in det i sin mun.

  • En cocktail av antibiotika är oftast den mest effektiva behandlingen för Mycobacterium marinum infektioner.
  • Mycobacterium marinum är intimt förknippad med de bakterier som orsakar tuberkulos.