Vad är en Peroxide Rinse?

March 9

En väteperoxidskölj har två grundläggande definitioner. Den första är en sköljning att dentala patienter använder för att lugna och desinficera sår och suturer i munnen. Vissa blandningar inkluderar destillerat vatten och andra ingredienser för att göra skölj smakar bättre, eller för att förbättra dess antiseptiska befogenheter. Den andra definitionen är en sköljning att män och kvinnor använder på sitt hår för att göra det lättare. Denna metod används ofta antingen för att skapa blekta slingor eller för att stänga håret helt blond utan användning av kommersiella färgämnen. Det finns i allmänhet och nackdelar med att använda båda typerna av väteperoxid skölj.

Många tandläkare rekommenderar att du använder en 3% väteperoxid skölj istället för munvatten eftersom det är skonsamt och ofta billigare än kommersiella munvatten. Det dödar också bakterier i munnen som orsakar gingivit, dålig andedräkt, och håligheter. När den används tillsammans med en elektrisk tandborste, kan en väteperoxidskölj skapa vitare tänder. Väteperoxiden tvättar bort bakterier som kan orsaka plack byggs, medan den elektriska tandborsten avlägsnar tätt packade bitar av detritus från tänderna.

De som använder en väteperoxid-sköljning bör swish ungefär en kapsyl av vätskan i munnen före och efter tandborstning dagligen. De flesta tandläkare avråder hålla peroxiden i munnen under längre tid än ca en minut, och smutskasta väteperoxid vitare pastor helt. Dessa saker kan upplösa tandemaljen, försvagar tänderna och öka oneâ € s chanser att utveckla utsatta tandnerver, håligheter, och mjuka tänder som slits bort mycket lätt. Personer med känsliga tänder bör be en tandläkare innan du använder väteperoxid sköljningar.

Individer som donâ € t som smaken av peroxid kan blanda lika delar peroxid och destillerat vatten med några droppar extrakt för att förbättra smaken. Mint, apelsin, vanilj och kanel är alla populära. Detta kan också vara en mild munvatten för barn, men föräldrarna bör rådfråga en tandläkare innan du försöker denna metod. Väteperoxid sköljer bör heller aldrig sväljas eftersom de kan orsaka magbesvär och matsmältningsproblem.

Den andra typen av väteperoxid skölj användes flitigt på håret under hela början av 20-talet. Kvinnor, speciellt, belagt deras hår med väteperoxid och insvept i en handduk. Efter 15 minuter eller så, vände peroxid håret mycket ljusblond. Tyvärr är dessa sköljningar tenderar också att göra håret grov, sprött, och trist utseende eftersom peroxid remsor hårstrån i deras skyddsnagelband. De som försöker denna metod bör följa det med ett väldigt djupt penetrerande balsam eller varm olja behandling.

  • En elektrisk tandborste som används med en peroxid skölj kan skapa vitare tänder.
  • Två väteatomer kombineras med två atomer av syre för att göra väteperoxid, som används i en sköljning för att behandla dental sår eller ljusare hår.
  • En flaska av väteperoxid.