Hur får jag Irritable Bowel Syndrome Relief?

June 29

Irritable bowel syndrome (IBS), även känd som spastisk kolon, är en av de tarmsjukdomar för vilka medicinska vetenskapen ännu inte hade funnit ett botemedel som 2011. Vissa individer kan dock få IBS lättnad genom att ta mediciner för symptomen och genom att göra kost och livsstilsförändringar. Kostförändringar som hjälper inkluderar konsumerar massor av fiberrik mat, som frukt och grönsaker, samt örter och probiotika. Eliminera eller åtminstone minska intaget av livsmedel som innehåller mycket fett, kan godis och stimulantia även vara fördelaktigt. Nyttiga livsstilsförändringar inkluderar minska stress och att få en måttlig mängd motion.

Symtomen vid IBS liknar ofta de av andra hygienkrav, och därför är det en diagnos av utslagning, där läkaren tar flera tester för att utesluta andra villkor. Det är viktigt för en att veta vad som utlöser de skov så att läkaren kan ge exakta rekommendationer för IBS lättnad. I många fall är de värsta syndarna är stekt mat, snabbmat och livsmedel med hög socker, samt kaffe och alkohol. Således eliminerar dessa livsmedel från kosten är ofta ett bra sätt att hitta nästan omedelbar lindring.

Kostfiber från äpplen, päron, persikor, bär och gröna bladgrönsaker är användbart för långsamma tarmrörelser, eftersom fibern stimulerar naturligt tarmarna att släppa sitt innehåll. Bönor och korsblommiga grönsaker som kål, blomkål och broccoli är också bra livsmedel som hjälper, men de bör undvikas i fall av allvarlig gas, eftersom de kan förvärra symptomen. Dessutom dricka mycket vätska kan också bidra till att skapa regelbundna tarmrörelser och mjukare avföring.

De som inte svarar bra på den extra fibern kan hitta IBS lättnad genom att använda olika typer av mediciner. Laxermedel som stimulerar tarmrörelser eller öka mängden vätska i tarmen kan hjälpa i fall när avföring är svårt att eliminera. Medel mot diarré, Gallsyrebindning agenter och kramplösande läkemedel kan hjälpa i fall då diarré och magkramper är närvarande. I vissa fall, depression och ångest är också närvarande och kan behandlas med antidepressiva läkemedel.

Irritable bowel syndrome lättnad också kan erhållas genom att göra vissa livsstilsförändringar, som att minska stress och få mer motion. Stress kan vara närvarande av många skäl, och ta reda på vad dina stressfaktorer är är det första steget i att kunna eliminera - eller åtminstone minska - din stress. Motion, meditation och ordentlig vila är bra sätt att du kan minska både fysisk och psykisk stress naturligt. Ett annat tips för att hitta IBS lättnad är att minska belastningen på matsmältningssystemet genom att äta mindre måltider med jämna mellanrum.

  • Läkare kan förskriva anti ångest eller antidepressiv medicin till patienter med colon irritabile.
  • IBS symptom kan inkludera magkramper.
  • Korsblommiga grönsaker som kål.
  • Irritable bowel syndrome lättnad kan erhållas genom att minska stress och få mer motion.