Vad är palmsöndagen?

July 7

Kristna observera Palmsöndagen på söndagen före påsk, firar Jesusa € triumftåg in i Jerusalem. Anledningen till att de kallar det Palmsöndagen härrör från det faktum att när Jesus red en åsna in i Jerusalem, en stor skara människor i staden utspridda palmkvistar på marken framför honom som ett tecken på hans kungadöme.

Under hela Jesusa € treåriga ministerium, bagatelliseras han sin roll som Messias och ibland till och med berättade folk som han botade inte säga något om mirakel till andra. Palmsöndagen är den enda undantaget där hans anhängare förkunnade högljutt hans härlighet till alla.

Idag, kristna ofta fira Palmsöndagen i en kärleksfull, triumfer sätt under gudstjänster, betonar härlighet Jesus Kristus. Vissa kyrkor sprida palmkvistar på framsidan av helgedomen som ett sätt att fira händelsen. Vissa tar även tid (ofta under kyrkskola) för att gå en verklig levande åsna runt staden samtidigt vinka palmblad som sina egna "tillkännagivande" till samhället om det kommande av Jesus Kristus.