Vad är en gel spis?

April 23

En gel spis är ett effektivt sätt att värma ditt hem, samt lägga en attraktiv dekorativa objekt till rummet. En gel eldstad använder alkohol gel bränsle, vilket är en mycket ren förbränning, i stället för trä. Det finns många anledningar till varför någon skulle välja en gel spis över en mer traditionell ved spis eller en pelletskamin. Gel eldstäder har nackdelar också.

Fördelarna med gel eldstäder är många. Gel eldstäder är bärbara. Detta innebär att du enkelt kan flytta dem till de områden som behöver extra värme. De kräver inte någon form av ventilations eller skorsten, och anses vara en av de säkrare extra värmekällor. De är också mycket ren-bränning, och lämna bakom några aska och inte sätta ut någon rök medan du bränner.

Naturligtvis finns det nackdelar med att använda en gel spis också. Det lilla storleken gör att deras bästa användningen är som en extra värmekälla i stället för en primär värmesystem. Processen med att bränna alkoholen gelen lägger även fukt i luften, ökar luftfuktigheten i rummet. Även om detta inte kan vara ett problem i den torra vinterluften i många platser, kan andra tycker att det uppmuntrar mögeltillväxt.

Kostnaderna för uppvärmning av bostäder ökar för varje år, och många människor söker ständigt efter sätt att minska sina elräkningar. Bränslepriser och tillgänglighet varierar från region till region. Vad gör ekonomiskt förnuft på ett ställe kanske inte är tillgängliga i ett annat område. Om du är intresserad av att köpa en gel spis för ditt hem, finns det några saker att tänka på.

Kommer du att använda gelen spisen som enda värmekälla i ditt hem, eller som extra värme? Som många människor ta reda på vem har elvärme, som har en alternativ värmekälla är mycket praktiskt. I många nordliga klimat, isstormar gör strömavbrott vanligt förekommande under vintern. Om du planerar att använda gelen ugnen som din enda värmekälla, men vissa rum kan inte få så bekvämt varm som du vill.

Vet du hur man installerar gelen eldstad själv, eller kommer ni att få hjälp? Installationen krävs endast om du placerar gelen spisen i en befintlig öppen spis. Annars gel eldstäder anses bärbar.

Slutligen, fundera över hur mycket bränsle kommer att kosta. Oavsett hur mycket du njuta av din gel spis, om att köpa gelen kommer att bli en börda för din budget, överväga en vedspis. Medan många människor köper sin ved och få den levererad, om pengarna tryter kan du förmodligen hitta en plats att samla in veden på egen hand. Om inte, kommer många trä försäljare kan du plocka upp lasten av trä själv för en rabatt. Även om du måste stapla det själv, kommer det fortfarande vara en besparing över gelen bränsle.

  • Ett alternativ till en gel eldstad kan vara en kamin.