Vilka faktorer påverkar Warfarin Dosering?

April 22

Warfarin dosering påverkas mest av individualâ € s svar, mätt som International Normalized Ratio (INR) blodtester. Målet med behandlingen med denna anti-koagulering medicinering är att få testresultat som är i det önskade området för det aktuella tillståndet. På grund av dess reaktivitet, det finns ingen one-size-fits-all dos som kan rekommenderas, och läkare bör alltid bestämma rätt mängd genom att utvärdera INR-resultat. Många andra faktorer påverkar warfarindosering för varje individ, inklusive kost, extra mediciner, och sjukdom, och dessa kommer sannolikt att skapa enstaka behov av ändringar i dosen.

En patientâ € s tillstånd spelar en roll för hur warfarin dosering genom att definiera önskvärda intervallet INR. Detta test kan förstås som den ungefärliga tid, i sekunder, det tar blodet att koagulera, står för några extra funktioner av röda blodkroppar. För myokardinfarkt eller hjärtinfarkt, är en relativt hög warfarin önskad nivå, om läkemedlet används utan acetylsalicylsyra. Räckvidden är normalt 3,0-4,0 med terapi rekommenderas för upp till fyra år. Ibland warfarin och acetylsalicylsyra kombineras för hjärtinfarkt, sänka önskvärda INR intervallet till 2,0-3,0.

För många andra medicinska tillstånd, de mål INR resultaten är också 2,0-3,0. Detta är fallet för vissa embolier, djup ventrombos och förmaksflimmer. Förekomsten av konstgjorda ventiler eller vissa medfödda hjärtfel kan ha ett rekommenderat antal 2,0-3,0, alltför. Ibland kan en avvikelse från INR intervallet för ett tillstånd önskas, till exempel när patienter behöver operation. Warfarin doseringen kan sänkas eller ens tillfälligt avbrytas innan kirurgiska ingrepp för att minska riskerna för kraftig blödning.

Förutom under sjukhusvistelser, är warfarin vanligtvis tas oralt och finns i en mängd olika styrkor som sträcker 1-10 milligram (mg). Patienterna normalt startas på mycket låga doser som gradvis ökar tills önskat INR intervallet uppnås. Det är oftast omöjligt att gissa milligram hållfasthet i förhållande till en terapeutisk INR läsning. Två personer av samma kön, storlek och ålder, som har samma hälsotillstånd, kan vara på extremt olika doser.

Denna variabilitet beror på reaktiviteten av läkemedlet. INR avläsningar sjunka med konsumtion av livsmedel som innehåller mycket vitamin K. De kommer att stiga i de som dricker en stor mängd alkohol. Även ett fall av bronkit eller andra infektioner kan påverka hur warfarin verk. Också, nästan alla droger antingen minska eller öka medicationâ € s effektivitet, vilket kommer att påverka INR och kan komma att ändras warfarin dosering.

Behandling med warfarin är inte enkelt på grund av blodtester som krävs. Patienter kan ha bättre framgång kvar på önskad nivå, om de berättar doktorer om några nya mediciner, rapporterar senare sjukdomar och hålla konsumtionen av vitamin K livsmedel på en jämn nivå. Med denna typ av vaksamhet, kan det finnas färre ändringar warfarin dosering, eller till det justeringarna kan vara svag.

  • Warfarin är känd för att interagera med ett antal andra läkemedel, inklusive flera förskrivna till seniorer.
  • En relativt hög warfarin nivå önskas för en hjärtattack om ingen aspirin som ordineras.