Multipel skleros: Hur man hanterar Familj Stress med Composure

May 13

När du har multipel skleros (MS) och du känner dig överväldigad, hantering familjen stressen börjar med att identifiera de specifika utmaningar och att besluta om de är kontrollerbar eller inte (är moster Frieda riktigt kontrollerbar?).

Så, antar att semester sammankomster på ditt hus är en tradition som du och den utökade familjen verkligen njuta. Du älskar att dekorera huset, mata alla en läcker måltid, och har massor av presenter till alla att öppna. För dig är tid för familjen vad helgerna handlar om. Men i år, du utmattad, dina symptom agerar upp, och din man är så upptagen på jobbet, att han är nästan ingen hjälp alls.

Trots att be din syster att vara värd för familjen i år är definitivt ett alternativ, tänka på vad du skulle vinna och vad du skulle förlora genom att vända händelsen över till henne. Med andra ord, inte kasta ut barnet med badvattnet. Om att ha familjen på ditt hus ger dig njutning, räkna ut hur man gör det med mindre stress. Du kan till exempel göra följande:

  • Order presen nätet istället för att gå till köpcentret.
  • Beställ mat från en restaurang (eller börja laga nu och sätta saker i frysen så att du inte behöver laga allt i sista minuten).
  • Anlita någon att städa huset, eller har en familj konversation för att prata om hur man kan dela upp rabatten sysslor.
  • Låt din man vet att dekorera jobbet är hans - även om han måste göra det på 03:00

En av de viktigaste strategierna för att klara MS (och minska din stress) blir bekväm med tanken att göra saker annorlunda är okej.