Vad är den röda Nucleus?

May 31

Den röda kärnan är en struktur som ligger i det område av hjärnan som kallas rostral mitthjärnan. Detta är den minsta område av hjärnan. Den röd kärna är en ganska framträdande struktur som består av en grupp av celler. Denna struktur spelar en roll i rörelse, främst att engagera motor samordning av överarmen och skuldran.

Den röda kärnan är faktiskt en massa av celler som tenderar att ha en bit av en rosafärgad färg i färska hjärnprover. Denna massa av celler påträffas i mesencefal tegmentum område av mitthjärnan. Denna del av hjärnan sträcker sig från det som kallas substantia nigra till den cerebrala akvedukten.

Substantia nigra är den del av mitthjärnan associerad med produktionen av dopamin. Dopamin är avgörande för hur den centrala nervsystemet. Parkinsons sjukdom ofta utvecklas när det finns abnormaliteter eller sjukdomar som drabbar detta område i hjärnan.

Den cerebrala akvedukten är en kort kanal som ligger i mitthjärnan som sträcker sig från den tredje till den fjärde ventrikeln i hjärnan. Denna kanal innehåller cerebrospinalvätska. Om det blir igensatt av någon anledning, kan ett tillstånd som kallas hydrocefalus utvecklas. Detta är i grunden en svullnad av hjärnan på grund av för mycket cerebrospinalvätska.

Lite är känt om den exakta funktion röda kärnan hos människor. Det förmodas att detta område i hjärnan inte används lika mycket på människor som det är i andra djur. Funktionen hos den röda kärnan fortsätter att studeras. Med det sagt, inte det finns några tillförlitliga uppgifter utöver välutvecklade medicinska teorier om betydelsen av detta hjärnans struktur.

Den röda kärnan är känd för att hjälpa barn när lära sig att krypa. Det är också tros vara ansvarig för den svängande rörelse gjordes av armarna när en person promenader. Vissa handrörelser kan också vara åtminstone delvis kontrolleras av röda kärnan.

Det finns inga rapporterade fall av hjärnskador påverkar bara den röda kärnan, är detta område av hjärnan ibland påverkas när en skada utvecklas någonstans i mesencefal tegmentum delen av hjärnan. När detta inträffar kan motorik blir nedsatt. Detta innebär främst genom ofrivilliga skakningar, speciellt i armar och händer.

Funktionerna i många områden i hjärnan fortfarande studeras av forskare och annan medicinsk personal. Det finns ständigt nya utvecklingen på detta område eftersom dessa områden i hjärnan blir mer förstådd. Den röda kärnan är inget undantag, och nya spännande medicinska utvecklingen är säker på att uppstå detta ämnesområde.

  • Den röda kärnan ligger i mellanhjärnan.