Vanliga Dikte Problem i NaturallySpeaking

May 20

Följande är några vanliga problem användare erfarenhet dikte i NaturallySpeaking. Du kan fixa många av dem med hjälp av Correction menyrutan, eller genom ord eller ordförråd utbildning:

 • Ljud likadana ord: När två ord låter normalt exakt lika, även mänskliga högtalare gör misstag. Det sätt som människor skilja ett ord från den andra är av sammanhanget. Det är hur NaturallySpeaking fungerar också.

  Om det inte fungerar på det sättet, kan man inte säga en mening som "Det var för långt för två personer att gå att köpa två biljetter" och ha något hopp om att NaturallySpeaking skulle få det rätt. Ordförråd utbildning och genom att använda Correction menyruta kommer att lindra detta problem till en viss grad.
 • Kommandon som text: Ibland, om du säger: "Gå till slutet av raden," NaturallySpeaking kommer att skriva dessa ord istället för att utföra kommandot. En lösning som kan fungera är att pausa mycket svagt innan du talar dessa ord.

  En annan lösning är ordet träning. En snabb lösning är att hålla nere Ctrl-tangenten medan du talar ett kommando, vilket tvingar NaturallySpeaking tolka ditt uttalande som ett kommando.
 • Text som kommandon: Ibland vill man faktiskt skriver något i stil med "gå till slutet av raden", men NaturallySpeaking tolkar istället ditt uttalande som ett kommando. Undvik paus före och efter denna fras, om du kan. En snabb lösning är att hålla ned Skift-tangenten medan du dikterar, vilket tvingar NaturallySpeaking att tolka tal som text.
 • Extra ord: Om NaturallySpeaking ger dig små, extra ord i din text, det kan tolka mikrofonljud som ord. Kontrollera att mikrofonen inte är framför din mun, annars kommer det att plocka upp små puffar av andetag och tolka dem som ord. (Dessutom, om tillämpligt, se till att mikrofonskyddet är inte snuddar ditt skägg eller mustasch.)
 • Akronymer och andra icke-ord: Samtida engelska använder mycket akronymer, förkortningar, initialer, och andra okonventionella ord. Du kan lägga till dessa termer till NaturallySpeaking med hjälp av Ordförråd Editor.

  Du kan också lägga dem genom att tala dem och sedan korrigera NaturallySpeaking tolkning med "spell fönstret." The NaturallySpeaking ordförråd innehåller redan många vanliga förkortningar. Om NaturallySpeaking tycker det hör initialer, och dessa initialer är inte något annat i sitt ordförråd, aktiverar det dem och sätter en period efter varje bokstav.
 • E-postadresser: Om du använder ett visst e-post eller webbadress mycket, kan du lägga till den i din vokabulär som andra Annars kan du säga en e-postadress, till exempel <personen> "icke-ord." @ company.com, ungefär som du skulle i konversationen. För att se till att allt är gemener, säg, "Inga Caps On" och sedan säga e-postadressen, och sedan säga, "Inga Caps Off".

  För adressen själv ([email protected], till exempel), säger, "<personen> på företags dot com." Om du får utrymmen inom namnet i e-postadressen, kan du också få upp Spell fönster och lägga till den där.
 • Webbadresser: Använd "Inga Caps On" och "No Caps Off" kommandon som föreslås i föregående kula för att förhindra aktivering. Tala en webbadress i formen, "www dot <företaget> dot com."

  För en fullständig adress (t.ex. http://www.company.com) säger, "httpwww dot <företaget> dot com," säger ingenting om kolon eller snedstreck. NaturallySpeaking lägger kolon och snedstreck och erkänner termerna com, gov, mil, net, org, och sys precis som du normalt skulle säga dem. Om du vill kan du verbalt precisera bokstäverna i dessa termer.