Vad är en Skäggagam livscykel?

May 28

Det är i allmänhet sex steg i en skäggig drake livscykel. Det första steget är den prehatchling, eller ägg, skede, som sedan följs av hatchling steget. Därefter inträder i Skäggagam den subadult stadiet, vilket följs av den sexuella mognadsstadiet. Den femte etappen av en skäggig drake livscykel är vuxen ålder, där den når full mognad. Det fortsätter sedan till den sjätte och sista etappen, som ibland kallas slutstadiet.

Kvinnliga skäggiga drakar låg allmänhet ägg i satser om ca 20 vid en tidpunkt. Ägget, eller prehatchling skede är det första steget i en Skäggagam livscykel. Skäggiga drake ägg vanligtvis kläcks efter cirka 55 till 75 dagar, vilket gör slut den första etappen.

När ägget kläcks, kommer in i Skäggagam den andra etappen av livscykeln, känd som hatchling stadiet. När de först födda, skrafferingar varierar i storlek från omkring 2 till 4 inches (ca 5-10 cm). Ungar växa snabbt och i allmänhet har ravenous aptit, konsumerar någonstans från 20 till 60 syrsor per dag, tillsammans med färska gröna och grönsaker. Detta stadium varar normalt ca tre till fyra månader, och när draken växer till ca 8 inches (ca 20 cm) i längd, avancerar till nästa steg i sin livscykel.

Den tredje etappen av Skäggagam livscykel är känd som den subadult stadiet. Under detta skede, normalt har fortfarande den skäggiga draken en rejäl aptit och fortsätter att växa i snabb takt. Vuxna beteenden börjar bli mer framträdande. Till exempel kommer hanarna börja demonstrera antingen dominerande drag, såsom huvudet gupp eller skägg pust, eller mer underdåniga egenskaper, såsom "vinka", där draken lyfter en främre foten och vifta den i cirklar på en utmanande hane.

När Skäggagam når cirka 12 inches (ca 30 cm) i längd, anses det ha angett den fjärde etappen av könsmognad. Under detta stadium, vilket normalt sker vid ungefär tre år gammal, är den skäggiga draken en ung vuxen som kan avel. Många drakar i detta skede börjar visa parningsbeteenden. Dessutom är en kvinnlig drake i detta skede vara tillräckligt mogen för att säkert transportera ägg, något som inte bör försök innan detta skede av livscykeln. Den Skäggagam aptit kommer även plana ut, och det kommer förmodligen inte vara så glupsk.

Efter den unga vuxna stadium, kommer in i Skäggagam den femte etappen av vuxenlivet. Normalt under detta skede av Skäggagam livscykel, har den nått sin fulla storlek. En Skäggagam växer normalt till mellan 18 och 20 inches (omkring 45 till 51 cm) i längd. I detta skede, saktar avel, och aptit minskar. Shedding, vilket normalt inträffar under tillväxt sprutar, blir också mycket mindre frekvent. Detta stadium varar normalt ca 6:56 år.

Den sjätte och sista steget i en Skäggagam livscykel är känd som slutstadiet, eller ålderdom. Det finns ingen tillväxt under detta skede och lite, om någon, avel. Den Skäggagam aptit minskar dramatiskt. Vissa människor märker att deras drakar blir också slö och ointresserad av miljön. Detta är en normal, naturlig skede av drakens liv som drakens kropp är i färd med att stänga. De flesta skäggiga drakar kommer att leva för cirka 10 till 12 år, även om vissa kan leva för längre eller kortare perioder beroende på miljö och konstitution.

  • Skäggiga drake ungarna äter många syrsor en dag.
  • Den femte etappen av en skäggig drake liv är mognad.