Vilka är zodiakens tecken?

May 19

Zodiac är en astronomisk uppdelning av himlen genom vilka de uppenbara stigar solen, månen och stora planeter allt passera. Zodiaken anses ha 12 segment, vart och ett täcker 30 °, och var och en är döpt efter en konstellation, grupper av stjärnor som har förvärvat namn i den grekisk-romerska traditionen, ofta av djur och mytologiska figurer. Observera att det finns andra kulturella traditioner konstellationer som inte ingår i detta system. Till exempel finns det indianska, afrikanska, Hawaii, svenska aborigine och arabiska konstellationer.

Mätningarna av zodiaken ursprungligen tagits ur vårdagjämningen, men på grund av förflyttning av vårdagjämningen längs ekliptikan, konstellationerna av zodiakens inte längre överensstämmer rätt till de 30 ° segmenten. Zodiac kommer från det grekiska roten betyder "djur", och många av de zodiac konstellationer anses representera djur. Början från vårdagjämningen som det var första set, är detta den stjärn ordning:

Zodiac Sign Symbol Ungefärliga datum
Väduren bagge 21 mars - 20 april
Taurus tjur 21 april-21 maj
Tvillingarna tvillingar 22 maj - 22 JUNI
Cancer krabba 23 Juni - 23 JULI
Leo lejon 24 juli - 23 Augusti
Jungfrun jungfrulig 24 augusti-23 September
Vågen skala 24 september - 23 oktober
Skorpionen skorpion 24 oktober - 22 November
Skytten bågskytt 23 November-22 December
Stenbocken get 23 december - 19 januari
Vattumannen vatten 20 Januari - 19 februari
Fiskarna fisk 20 februari - 20 mars

Astrologiska traditioner, som studerar de himlakroppar och deras påverkan på människors liv, även använda sig av zodiaken systemet. I västra astrologi, är tecken som används för att tolka en astrologiska diagram som ofta baseras på tid och plats för händelsen som kartlagt, ofta en persons födelseögonblicket. Zodiac symboler är också vanligt ses på horoskop som finns i dagstidningar och på Internet. Till skillnad från astrologiska diagram, är tidnings horoskop baserade på månaden bara födelse. Varje skylt anses ha allmänna egenskaper som delas av alla personer födda i månaden av tecknet.

Det finns uppsättningar av tecken som förknippas med var och en av de fyra klassiska elementen jord, luft, eld och vatten. Kräftan, Skorpionen och Fiskarna sägs vara vatten tecken. Väduren, Lejonet och Skytten kallas brandskyltar. Tvillingarna, Vågen och Vattumannen anses vara luft tecken. Oxen, Jungfrun och Stenbocken klassificeras som jordtecken.

  • Zodiac består av 12 segment, som används för att bestämma tecken.
  • Vågen är ett tecken på Zodiac representeras av skalor.
  • Skorpionen representerar zodiakens tecken kallas Scorpio.
  • Leo representerar lejonet i zodiaken.
  • Symbolen för stjärntecken Oxen är en tjur.