Vilka är de vanligaste biverkningarna av Senna?

March 3

Senna är en naturlig laxerande att det ökar hastigheten på fekal rörelse genom tarmen. Biverkningar av senna, när det tas i rekommenderade kortsiktiga mode, oftast bara involverar matsmältnings frågor som magkramper. När det tas i överskott, kan senna också orsaka sådana problem som mineralbrist eller förändringar i tarmvävnad.

Tarmarna är de områden av kroppen som avlägsnar vatten och andra näringsämnen från mat som har förtärts. Senna är en växt som kan användas för att påskynda rörelsen av avföring genom tarmarna, om detta är önskvärt. Hur den gör detta är att irritera det inre av tarmarna, och hindra dem från att absorbera vatten på rätt sätt. Överskottet vattnet mjukar avföring och ger dem möjlighet att gå lättare genom tarmen, vilket skapar den laxerande effekt.

När den används i en vecka eller mindre, på bästa sätt, senna brukar inte orsaka några allvarliga medicinska problem. Den milda bieffekt av senna som är vanligast är begränsade till mag-tarmkanalen. Oftast en person upplever muskelkramper i buken, som avföringen rör sig genom tarmen. En äcklig känsla, rapningar eller produktionen av diarré är också vanligt förekommande. Endast mycket sällan gör allvarliga biverkningar som allergiska reaktioner eller okontrollerbara muskelspasmer uppstå med kortvarig användning.

Risk för biverkningar av senna stiger med långvarig användning av laxermedel medicinen. På grund av dess inneboende effekter, kan en person som tar senna för ofta eller i för höga doser att lägga sig själv i riskzonen för näringsämne eller vattenbristen, eftersom tarmen inte kan absorbera en normal mängd livsmedel ämnen från tarminnehållet innan de är utvisas ur kroppen. Kalium och natrium brister är de vanligaste problemen, tillsammans med uttorkning. Dessa brister kan orsaka allvarliga medicinska problem som förändringar i blodkemin, undernäring och även hjärtbesvär.

Biverkningar av senna kan vara mer sannolikt om konsumenten tar andra läkemedel samtidigt. Exempel är läkemedel för personer med hjärtsjukdomar och andra former av laxermedel. Personer med en odiagnostiserad smärta i magtrakten, de som är gravida eller ammar, och mycket små barn är i allmänhet inte lämpliga patienter för senna behandling.

Förhållanden som kan orsaka förstoppning kan vara medicinska, eller de kan uppstå ett intag låg fiber. Om en person lider av vanlig förstoppning, och orsaken har inte identifierats, kan då en av de oönskade biverkningar av senna vara att maskera symptom på det underliggande problemet. När en person använder senna istället för att gå till en läkare, då han eller hon kan vara i riskzonen för att utveckla mer allvarlig sjukdom.

  • Diarré och illamående är vanliga biverkningar av senna.
  • Den senna anläggning kan användas som ett laxermedel.
  • Intag senna blad kan orsaka överdriven gas och magkramper.