Vad är Train Hopping?

June 9

Träna hopping är en praxis där människor stiga ombord på tågen, typiskt godståg, i smyg för att hitch en snålskjuts till tågets destination. Det har funnits ungefär lika länge som tågen har, med dokumenterade fall av människor hoppande tågen att komma hem efter det att inbördeskriget i USA, vilket tyder på att praxis väletablerad. Många människor förknippar denna praxis med luffare samhället, och många tåg trattar är lösdrivare eller vandrare. Denna metod för transport är extremt farligt och olagligt i de flesta regioner i världen.

Du kan också höra träna hoppande kallas frakt hopping, refererar de typer av tåg klassiskt används av tåg trattar. Att hoppa ett tåg, människor i allmänhet bekanta sig med de linjer och tåg i ett område så att de kan välja ett tåg som kommer att flytta dem längs på vägen till sin destination. Tågen är klassiskt bordade innan de börjar röra på säkerhet, även om vissa tåg trattar kommer hoppa på ett tåg i rörelse. När tåget kommer igång, tåget hopper förblir dold för att undvika upptäckt, och han eller hon försöker hålla sig gömd tills destinationen nås.

På 1930-talet växte tåg hoppande vara en mycket populär metod för transport. Den globala ekonomin var nere, vilket vissa människor att söka arbete som kringresande arbetare, och i synnerhet i USA, arbetare hade att korsa en mycket mark för att hitta nya jobb. Hopping ett tåg var ett sätt att åstadkomma detta, och den praxis blev utbredd, med tusentals människor ridning rälsen illegalt varje dag.

Tåg hoppande också upplevt en renässans på 1950-talet och 1960-talet, då medlemmar av motkulturens började se det som en form av personligt uttryck. Emellertid började den att gå in i nedgång efter denna period av flera skäl. En av de viktigaste frågorna var tillkomsten av containrar: det finns ingenstans att stuva undan på en container. De boxcars klassiskt används för att ladda fraktgavs, vilket minskar de tillgängliga bilar att stuva undan den. Användningen av tågen för gods gick också in i nedgång med flygplan och lastbilar kommer in utbredd användning, vilket minskar antalet tåg för hoppande.

Denna metod för tågresor gör fortfarande uthärda; även om det inte är så allmänt praktiseras som det en gång var. Lösdrivare fortsätta att träna hop i vissa regioner i världen, och anarkister ibland även resa via tåg hopping, uttrycker solidaritet med lösdrivare livsstil. I båda fallen, tåg trattar arbeta hårt för att undvika järnvägen polis, även känd som "tjuren", och alltmer de undviker järnvägs besättningar samt eftersom besättningarna är inte lika positiva till praxis som de en gång var.

  • När individer ombord på ett tåg i smyg för att få en gratis resa, är det känt som tåget hopping.