Hur väljer jag det bästa vintage barnkläder?

April 27

Det första steget i att välja de bästa vintage babykläder är att bestämma hur och var du tänker använda kläderna. Vintage barnkläder är perfekta kläder för dockor och kan även användas för att utrusta dagens barn. De kan även visas i grupper eller solo som utsmyckning accenter för ett rum, så du kanske vill välja kläder utifrån en färg eller tema. Innan du gör ett köp, är det viktigt att inspektera vintage babykläder för tecken på slitage, lukt och försämring.

En av de största nackdelarna med vintage babykläder är att de finns ofta i mindre än stellar skick. Titta noga på kläderna, letar efter fläckar, revor eller andra skador. Några vintage kläder material och trådar kan helt enkelt börja upplösas på ett otillbörligt sätt lagras i många år. Som ull ofta används till kläder år sedan, är det viktigt att kontrollera för moth hål, liksom andra skador, såsom mögel.

Om dina tappning babykläder kommer att bäras av en baby, är det viktigt att inspektera plagget för att säkerställa att alla utstyrsel är upp till dagens säkerhetsstandarder. Kontrollera att knappar och spännen är säkra, eftersom de skulle kunna vara en kvävningsrisk för ett litet barn. Också vara medveten om bly eller bly färg som används på metallknappar eller accenter. Dessutom gör vintage bebis sovplagg inte möta dagens flamsäkra säkerhetsstandarder.

Välj unika vintage babykläder, inklusive de med tillbehör såsom hattar, paraplyer och leggings, att använda för utrustnings dockor. Många dockor är gjorda av samma storlek som riktiga barn, så att kläderna är ofta en perfekt passform. Om du är osäker på din docka storlek, är det bäst att ta med den när man väljer kläder så att du kan vara säker på att de kommer att passa. För att få en bättre affär på vintage babykläder, överväga att köpa något skadade kläder som kan kreativt korrigerad eller täckta med en vintage stift eller ett tillbehör. Vissa skador kan även också döljas genom att posera dockan till bästa utsikts.

Innan du gör ett köp, se till att lukta på kläderna. Vissa lukter är lättare att ta bort än andra, och lukten av mögel innebär ofta andra skador är närvarande, också. När du väljer vintage babykläder som rum dekorationer, fundera på att köpa kläder i teman som kattungar, båtar eller björnar. Ett annat alternativ är att skapa en display med hjälp kläder av allt en färg, kompletterande färger eller kontrasterande färger. Du kan välja mer ömtåligt och även skadade kläder om du kan rama in den för att visa den.

  • Var medveten om bly eller bly färg som används på vintage babykläder metallknappar.
  • Ull var ett vanligt förekommande material för tillverkning av kläder i det förflutna.