Hur kan jag locka fåglar till My Yard?

May 11

Att locka fåglar till din gård är en fråga om noga överväger landskapsarkitektur, och ge de saker som fåglarna behöver för att överleva, eller helt enkelt njuta. Uppenbara svar på hur du kan gå om att locka fåglar till din gård innehålla saker som att placera fågelholkar och fågelholkar av varierande slag på din fastighet. Ändå fåglar är mindre benägna att använda dessa om de canâ € t hitta andra saker som de skulle behöva för att överleva, bo och försörja sina unga familjer.

Du bör tänka på de grundläggande behoven hos fåglar och de typer av fåglar du € d vilja locka när man planerar en trädgård. Till exempel om du € d vilja locka fåglar som kolibrier till din bostad, sedan plantera röda och speciellt blå och lila blommor kommer sannolikt att göra susen. Du donâ € t ens behöver en kolibri matare. Ändå många fåglar är beroende av mer än nektar och äter en varierad kost av frön, nötter och insekter för att överleva. De behöver också tillgång till en liten mängd vatten.

Du bör undvika trädgårds med bekämpningsmedel eller växtgifter eftersom många av dessa kan skada fåglar, eller få dem att producera unga med unsurvivable fosterskador. Vidare bekämpningsmedel tenderar att minska insektspopulationen, vilket många fåglar behöver för att överleva. Också överväga att inte tillåta katter eller hundar som jagar i alla områden där man vill locka fåglar, eftersom detta kommer att göra för en mycket dålig kombination. Du kan hamna bara locka fåglar till deras död.

I planeringen ut din trädgård för att locka fåglar, tänka på följande i din trädgård:

Eftersom du är mest sannolikt att locka fåglar till din trädgård som är inhemska på ditt område, överväga att använda enbart inhemska växter. Forskning fåglarna lokalt till ditt område för att ta reda på om sin kost. Också, planerar att variera växter så att du har färdiga leveranser av mat för fåglar som flyttar via ditt område vid vissa tider på året. Till exempel om du bor i ett område där Persimoner är allmänt odlas, har en persimon träd för att locka fåglar som besöker på vintern och äta frukten.

Vara medvetna om att vissa fågel attractors, särskilt fågelholkar och fruktträd även kan locka andra djur till din gård. Du kanske upptäcker att fågelholkar är opraktiskt om lokala råttor upptäcka din feeder. Å andra sidan, kan ekorrar och tvättbjörnar vara välkomna besökare förutsatt att du alltid komma ihåg att de är vilda djur och behöver vara ifred. Med fåglar, bör du också komma ihåg att dessa djur frodas bäst när de lämnas ensamma. Försök aldrig röra fåglar eller ta bort unga från bon, men i stället, hitta en bra utsiktspunkt för att titta på paraden av naturen genom din fågel vänliga gård.

  • Lavendel är en färgstark växt som kan locka flera fågelarter.
  • Trädplantering som gör ekollon kan hjälpa till att locka fåglar till din trädgård.
  • Fågelbad eller enkla fontäner är ett bra sätt att locka fåglar.
  • Två fåglar i en bakgård.
  • En kolibri på en matare.
  • Fruktbärande träd som crabapples kan locka fåglar till din trädgård.
  • Lila blommor kan locka kolibrier.