Vad är en bärbar tv?

October 18

En bärbar TV innehåller många av samma funktioner i sin stora skärm kusiner, men det kan göras enkelt ut från hemmet och i vildmarken. Olika konsumenter kan ha olika idéer om vad som utgör en "bärbar TV", men i allmänhet är det en mindre TV-apparat (under 13 "skärm) utformad med handtag eller förstärkta höljen. Vissa bärbara TV-modeller fortfarande använda skrymmande katodstrålerör teknik standard tv, medan nyare modeller använder en skärm med flytande kristaller (LCD) på en platt skärm.

I de tidigaste dagarna av bärbar TV-teknik, de flesta av de modeller som finns tillgängliga var små svartvita uppsättningar förvaras i barnens rum eller i köket. Ström hade fortfarande att komma från ett vanligt eluttag, begränsar den faktiska portabilitet faktorn. Batteridrivna tv blev tillgängliga i slutet av 1970 och början av 80-talet, men deras effektbehov ofta begränsade tittartiden. Multi-purpose "boom lådor" ibland erbjuds en liten tv-skärm och en tuner som kan ta emot tv-ljudsignaler, vilket börjar sökandet efter en praktisk bärbar TV-system.

Nästa påtagliga framsteg i bärbara tv-teknik var fickformat tv produceras av Casio och Sony i slutet av 1980-talet. Dessa mobila tv-enheter kan transporteras till bollspel eller campingplatser eller väntrum. En liten hörlurs set ger avskildhet och andra funktioner som radio tuners gjort dessa bärbara tv-enheter talar dem på språng. Men försäljningen av dessa tidiga kompakta tv föll ofta platt eftersom bildskärmen var svårt att titta på och höljena var lätt skadas av väder eller ägare försummelse.

Dagens bärbara tv marknadsfördelar från framsteg inom LCD-skärmtekniken. Istället för en skrymmande katodstrålerör bokstav skjuta elektroner på en skärm, LCD-kristaller använda elektroniska avgifter för att ändra enskilda pixlar på en platt skärm. Levande färger är möjligt genom tillägg av röda, gröna och gula pixlar som arbetar tillsammans. Höljet av en modern bärbar TV är byggd för att tåla omild behandling och våta väderförhållanden. LCD-skärmar inte kräver så mycket makt att styra så batteritiden har förbättrats dramatiskt. En bärbar TV-enhet kan också ha möjlighet att visa DVD-skivor eller spelprogrammen.

Dagens bärbara tv-teknik ger konsumenterna möjlighet att titta på favoritprogram genom enheter inte större än en Sony Walkman CD-spelare. Faktum är att vissa mobiltelefonföretag erbjuder nu möjligheten att sända TV-program via telefonens centrala skärmyta. Din nästa mobiltelefon kan vara den senaste i bärbar TV-teknik.

  • Tidiga bärbara TV-apparater fortfarande åberopas katodstrålerör teknik, vilket innebar att de var mycket skrymmande än dagens bärbara skärmar.
  • En digital TV-signal kan oftast nå inställningarna till 70 miles bort från broadcast torn.