Vad är en Airport Brandman?

April 16

En flygplats brandman är en räddningsinsats expert stationerad på ett flygfält. Dessa specialister svarar på farliga situationer som flygplanskrascher eller bränder flygbränsle. På grund av de unika aspekterna och risker vid en flygplats, är dessa brandmän välutbildade. Aviation utryckningspersonal använder en mängd utrustning för att utföra sina uppgifter, inklusive speciella dräkter och svarsfordon.

Alla brandmän är utbildade för att utföra räddningar och släcka bränderna. I en flygplats plats, dock är specialiserad erfarenhet som krävs. Ett flygfält innehåller ofta bränsletankar och pumpar, som kan vara extremt brandfarlig. Dessutom flygplanet som start och landa på flygplatserna innehåller både bränsle- och syretankar. Denna kombination kan orsaka brand eller krascha för att snabbt bli en större olycka.

En flygplats brandman har tillgång till speciella skum och kemikalier som är formulerade för att bekämpa flygbränsle bränder. I en krasch eller brand, en av de primära målen för räddningspersonal är evakueringen av passagerare. Brandmän använder handhållna slangar och sprutfordon för att klara en bana för evakuering. Den begränsade utrymmet i ett flygplan innebär att en snabb respons är ofta kritisk. Många flygplatser använder snabbrörliga lastbilar kallade anbud krasch för att nå en nödsituation plats snabbt.

Individuella brandmän är även speciellt utrustade för att hantera riskerna med en flygplats eld. En brand närhet kostym är ofta för att skydda arbetstagare mot intensiv hetta. Dessa hela kroppen kostymer är silver i utseende, och avser att spegla bort värme från en brandman. En tryckluftsapparat (SCBA) kombineras ofta med en skyddsdräkt. Den SCBA ger ren luft för en brandman, och tillåter en akut arbetstagare att flytta nära en brand utan inandas farliga rök eller ångor.

Träning är en betydande del av jobbet för en flygplats brandman. Många institutioner använder flygplanskroppar för att simulera plan kraschar, och kan skapa en kontrollerad brand i utbildningssyfte. Flygplats brandman personal utför borrar ofta, och arbeta för att skära beredskapstider. Brandmän måste också träna för att stanna i god fysisk form, och öva lagarbete övningar för att skapa en sammanhållen enhet.

Många länder har lagar som kräver att brandmännen ständigt stationerad vid större flygplatser. I USA, till exempel, Federal Aviation Administration (FAA) kräver en flygplats brandman lag att vara stationerad vid varje flygfält som får regelbundet-schemalagda flygplan. Organisationer som National Transportation Safety Board (NTSB) utvärdera dessa brandmän efter varje olycka, och arbeta med akuta grupper för att förbättra svarstider och brandbekämpning träning.

  • I en flygolycka, är den primära uppgiften för räddningspersonal att rädda passagerarna.
  • Flygplats brandmän är välutbildade grund av farorna med flygplanskrascher eller bränder bränsle.