Vad är Dynamite Crepe Myrtle?

February 13

Dynamiten crepe myrten träd härstammar från de asiatiska länderna i Japan, Kina och Korea. Detta träd har vanligtvis små, ovala, djupa gröna blad som är mellan 1,5 och 3 inches (3,8 till 7,6 centimeter) i längd. Trädet i sig når höjder 18 till 25 fot (6 till 8 meter). Det är känt för sina knippen av lysande röda blommor, som gör dynamit crepe myrten en populär trädgårdsprydnads. Dessa blommar börjar vanligtvis att visas i slutet av våren eller försommaren, och trädet brukar blommar konsekvent för ungefär fyra månader. Trädgårdsodlare har skapat flera varianter av dynamiten crepe myrten, så att träden producerar blommar i olika nyanser av rosa, klarröd, lila, och även vitt är tillgängliga för trädgårdsmästare.

Dessa prydnadsträdgårdsträd är ganska snabbväxande, oftast sätta på varje år cirka 3 meter (0,9 meter) höjd. Några trädgårdsmästare föredra att behålla dynamit crepe myrten beskäras ned till buskage storlek, på en höjd av cirka 10 till 12 fot (3 till 4 meter). Beskärning dessa träd under de kalla månaderna av året sägs hjälpa dem att blomma mer produktivt under de varmare månaderna, även om vissa trädgårdsmästare tror att träden i allmänhet kommer att producera massor av attraktiva blommor, och ta på en mer behaglig form, utan beskärning. Små sorter av dynamiten crepe myrten finns tillgängliga från vissa plantskolor.

Sjukdomar som mest sannolikt att påverka detta träd inkluderar mjöldagg, en svampsjukdom av växter. Tillhandahållande trädet med massor av solljus och frisk luft kan hjälpa till att förhindra uppkomsten av mjöldagg. Dessa träd kommer ofta producerar skott kallas suckers från basen av deras stammar eller deras rötter, vilket kan leda till färre blommor och mindre tillväxt av den vuxna träd. Bioklippning runt stammen kan hjälpa till att förhindra uppkomsten av rotskott.

Dessa träd är relativt härdiga i ansiktet av kalla temperaturer. De kan oftast trivs i klimat där temperaturen går så lågt som 0 ° Fahrenheit (-17,7 ° Celsius). De föredrar normalt milt till kraftigt sur jord pH, och kommer oftast växer bäst när de har regelbunden, men inte överdrivet, hydrering. Dynamiten crepe myrten är typiskt en älskare av direkt, starkt solljus. Fullvuxna träd kan nå en spridning av upp till 10 fot (3 meter).