Vad är skillnaden mellan ARB och ACE-hämmare?

March 15

Angiotensin II-receptorblockerare (ARB) och angiotensin converting enzyme (ACE) -hämmare skiljer mest på det sätt som de påverkar renin-angiotensin-aldosteron (RAA) system, som hjälper till att kontrollera blodtrycket. Andra små skillnader mellan ARB och ACE-hämmare kan innefatta en minskad risk för vissa biverkningar, särskilt ihållande hosta med ARB. Vissa studier har antytt att kvinnor som använder ARB efter en hjärtinfarkt har högre överlevnadsgrad än kvinnor som använder ACE-hämmare. I de flesta andra sätt, dessa två klasser av läkemedel är mycket lika.

ARB och ACE-hämmare påverkar RAA systemet på lite olika sätt att både relaterar till angiotensin II. Detta är en kraftfull kemikalie som signalerar blodkärl drar ihop sig, och det kan bidra till högt blodtryck. ARB, såsom kandesartan, losartan och irbesartan, förhindrar angiotensin II från att ansluta med receptorer på små artärer. Detta innebär att blodkärlen donâ € t smal, och blodtrycket sänks.

Verkan av ACE-hämmare är mycket olika, även om den totala effekten är lika. Mediciner som benzapril, enalapril och lisinopril förhindrar omvandlingen av angiotensin I till angiotensin II. Frånvaron av denna kemiska medel blodkärlen får några kemiska meddelanden till tygla, och blodtryck normaliserar.

En annan skillnad mellan de två kan vara i vilken grad vissa biverkningar upplevs. Patienter som har svårt att tolerera ACE-hämmare är ofta kopplas till en ARB. Detta beror främst på symptomen på svår hosta som ACE-hämmare som vanligen orsakar. En ARB kan ha denna biverkning, också, men inte så ofta, och många patienter görs bekvämare om de byter till ett.

Dessutom tyder preliminära forskning att ARB kan vara ett bättre val för kvinnor som har upplevt en hjärtattack. Vissa studier har utvärderat dödligheten hos kvinnor som tar dessa mediciner efter en hjärtattack. Mycket tyder på att ARB tycks förbättra livslängden, men bara för kvinnor. Det behövs mer studier på detta område för att bekräfta dessa resultat.

Trots vissa skillnader, ARB och ACE-hämmare är lika på många sätt. Theyâ € re både rekommenderas att reglera högt blodtryck, förlänga överlevnaden efter en hjärtattack, och bromsa utvecklingen av njursvikt orsakad av diabetes. Droger från dessa klasser kan dessutom skydda mot stroke. Det föreslås också att dessa mediciner kan hjälpa till att förhindra högt kolesterol.

Dessa läkemedel har också jämförbara biverkningar, inklusive huvudvärk, yrsel och hosta. Ytterligare biverkningar är diarré, utslag och allergi. Båda klasser av läkemedel kan orsaka allvarliga fosterskador och kan interagera med samma mediciner, som litium.

  • ARB och ACE-hämmare verkar på olika sätt för att minska blodtrycket.
  • ARB kan vara ett bättre val för kvinnor som har haft en hjärtattack.
  • ACE-hämmare kapslar.
  • ACE-hämmare kan orsaka vissa patienter att utveckla en ihållande hosta.