Vad är Grays Anatomy?

August 9

Grays Anatomi av människokroppen är en medicinsk lärobok som används av studenter över hela världen. Boken har blivit en klassiker i anatomiska referens, och inkluderar 1247 detaljerade gravyrer av områden av anatomiska intresse. Medicinska studenter har använt Grays anatomi för över hundra år, och boken betraktas som en uttömmande referens i ämnet, tillsammans med en ovärderlig guide till läkarstuderande i alla åldrar och nivåer av erfarenhet. De flesta läkare behålla en kopia av Grays anatomi på kontoret att samråda när det behövs och använda för att hjälpa till patientutbildning.

Grays Anatomi av människokroppen publicerades ursprungligen i England 1858 som anatomi Medical och Surgica l av Henry Gray och Henry Vandyke Carter. Gray ansåg att den medicinska läroplanen saknade en heltäckande och användbar lärobok som anger att fylla tomrummet. De flesta anatomiska texter perioden pocketböcker, som avser att tilltala studenter med begränsat utrymme. Men dessa små böcker hade också mycket små illustrationer, och Gray kände att en detaljerad större format anatomi bok skulle tjäna eleverna mer effektivt. År 1859 genomfördes en upplaga publicerades i USA också, där boken blev en stormande succé.

De anatomiska teckningar i den första upplagan skapades av Henry Vandyke Carter, som fick offentligt erkännande för sitt arbete, även om han inte fått någon royalty för det, utan snarare en enda betalning vid tidpunkten för offentliggörandet. Han lämnade för Indien efter plattorna hade levererats till förlaget, intresserade av att utforska vad som då var en brittisk koloni. Henry Gray dog ​​1861, vilket ledde till att anatomin boken inte skulle överleva, med Carter äventyr i Indien. Gray kollegor tog upp facklan och redigerade nästa upplaga av Grays anatomi, ytterst säkra en stabil utgivare också.

Medan Gray skrev grunden upplagan av Grays anatomi, många andra bidrog skriva och ritningar över åren. Grays Anatomy har gått igenom ett antal redaktörer, och de flesta av texten har väsentligt omarbetats för att avspegla utvecklingen inom det medicinska området. År 1938, titeln Grays Anatomy blev officiellt på förlaget och i gemensamma nomenklaturen, även om de andra contributers listas inom.

Som av 2005 hade Grays Anatomy gått igenom 39 upplagor i USA och Storbritannien, varav två (1905 och 1973) representerade betydande revideringar av texten. Grays Anatomy har expanderat kraftigt sedan den första utgåvan, inklusive många fler illustrationer och införliva nya teknik såsom röntgenplåtar. Test Boken fortsätter att tjäna eleverna väl, och betraktas som ett krav för alla goda medicinska bibliotek.

  • Läkare och annan sjukvårdspersonal studerar kliniska anatomi tester, såsom "Grays Anatomy".