Vad betyder "No Pain No Gain" Mean?

August 19

Många förknippar idiomet ingen smärta ingen vinst med världen av motion och kroppsbyggnad. Faktum motion gurus används ofta uttrycket eller "känner bränningen" under sina rutiner som motivation för sina studenter. Träningsprogram, såsom hög intensitet aerob träning eller tyngdlyftning kretsar, inte ansågs effektiva om deltagarens muskler nått en smärtsam stadium av nära-misslyckande. De vinster i muskelmassa eller kardiovaskulära styrka skulle bara komma efter smärtan av intensiv träning.

I sanning, kan uttrycket spåras tillbaka till åtminstone 1650, med en två-line engelsk dikt framhäva fördelarna med självuppoffring för större andlig vinning. Benjamin Franklin hänvisade också till "inga vinster utan smärtor" i hans Poor Richard bok med titeln Vägen till rikedom. Idiomet innebär någon strävan efter förbättring som inte innebär någon form av smärta eller offer är sannolikt inte en ädel strävan. Om en person inte är villig att uthärda vissa svårigheter, då han eller hon inte bör dra orättvist från frukterna.

Begreppet "ingen smärta ingen vinst" i övningen och bodybuilding världen har kommit under betydande granskning under de senaste åren. Vissa studier tyder på att utöva muskelvävnad till punkten av smärta eller misslyckande inte nödvändigtvis leder till en vinst i den totala muskelmassa. I själva verket, skador som orsakats av överbelastning eller ansträngande en muskelgrupp kan vara större än någon upplevd vinst i massa eller definition. Ett antal professionella tränare nu råder sina kunder att sluta utföra en övning om de börjar uppleva betydande smärta.

Som ett idiom för livet i allmänhet, men många människor fortfarande skriver idén. Något värt att uppnå i livet, vare sig det är en befordran på jobbet eller en personlig milstolpe, bör vara resultatet av hårt arbete och uppoffringar. Slarva eller fusk för att uppnå samma resultat skall ses som oärlig eller vanärande. Mantrat "ingen smärta ingen vinst" motiverar ofta människor att arbeta igenom svåra situationer eller hålla sitt fokus på ett högre syfte. Inte alla vinster nödvändigtvis smärtor, men få saker i livet någonsin uppnås genom ointresse eller passivitet.

  • Frasen "ingen smärta ingen vinst" förknippas ofta med kroppsbyggare och andra träningsentusiaster.
  • En "ingen smärta ingen vinst" mentalitet är ofta en del av en viktminskning regim.
  • "Ingen smärta ingen vinst" används ofta under konditione utbildning för idrottslag.