Hur tar jag bort kalkavlagringar?

April 12

Du kan ta bort kalkavlagringar med hjälp rengöringsprodukter som finns på de flesta livsmedelsbutiker eller andra butiker. Dessa produkter kan ha komplexbildare, ämnen som inaktiverar mineraler, i dem. Om du inte vill använda den här typen av rengöringsprodukt, kan du också använda blekmedel att rensa bort fläckar. Destillerat vit vinäger kan ta bort kalcium också, och det är särskilt användbart för rengöring kaffekannor och rör.

För att ta bort kalkavlagringar från en kran med hjälp av ättika, blöt en washrag i ättika och knyta den runt kranen. Detta kan också fungera om ättika placeras i en plastpåse och påsen är knuten runt kran. Efter några timmar, kan påsen eller trasa avlägsnas. Om det finns några avlagringar kvar, kan de tas bort med en tandborste. Hälla vinäger ner ett avlopp, efter det med bakpulver, och sedan skölja noga med vatten kan också ta bort kalcium i rören.

Vinäger och vatten kan placeras i en tekanna och fick stå över natten. Du kan också hälla rent vinäger i grytan, koka den i några minuter, och skölj den ordentligt när den har svalnat. Vinäger kan också användas för att ta bort kalkavlagringar från kaffebryggare genom att hälla den i vattenbehållaren, vilket gör att kaffebryggare brygga, och sedan upprepa cykeln med vanligt vatten minst två gånger för att skölja vinäger från det interna arbetet.

Citronsaft kan också användas i stället för ättika. Du kan också använda blekmedel för att ta bort vissa fläckar, men om du gör, är det viktigt att skölja bort det snabbt så att det inte skadar ytor. För de fläckar som inte kommer att svara på vinäger, är det ofta bäst att använda en renare från butiken. Dessa rengöringsmedel har ofta någon sorts syra i dem som tillåter dem att äta genom kalkavlagringar. Fosforsyra, till exempel, används i vissa produkter som avlägsnar kalkfläckar.

Kom ihåg att, även efter att du har tagit bort mineralfyndigheter, kommer de sannolikt att återvända. Kalkavlagringar orsakas av höga halter av mineraler i kranvatten, som finns kvar på ytor efter att vattnet avdunstar. Dessa fläckar bör tas bort snabbt eftersom ju längre mineral sitter, desto mer kan de tränga in i ytan, och hårdare de kan vara att ta bort. Vissa människor kan finna att en avhärdare kan bidra till att förhindra den initiala uppbyggnaden av kalcium fläckar.

  • Kalkavlagringar kommer från höga mängder av mineraler i kranvatten.
  • En avhärdare kan hjälpa till att förhindra uppbyggnaden av kalcium fläckar.
  • Bleach är en typ av rengöringsmedel som kan användas för att avlägsna kalkavlagringar.