Vad bör jag veta om Turks- och Caicosöarna?

October 12

Turks- och Caicosöarna, även känd som TCI, är en ögrupp som ligger i Västindien. De har en total yta på 161 kvm mi (417 kvadratkilometer), vilket gör det territorium en av de minsta i världen. Öarna har en total befolkning på 32.000, med en mycket liten andel som bor i huvudstaden, Cockburn Town.

Det finns 28 öar i detta territorium, med endast åtta av dem som har en yta stor nog att vara bebodd. Turkarna Öarna, där kapitalet ligger, är det minsta av alla grupper. De Caicosöarna tar den största delen av den totala ytan och är hem till den största staden i landet, Providenciales. Denna stad har en befolkning på över 20.000, en internationell flygplats, ett nationellt museum, och stora shoppingbutiker.

Turks- och Caicosöarna blev självständigt från Federation of the West Indies 1973, även om de fortfarande en icke-suveräna territorium av Britannien, med drottning Elizabeth II erkänns som statschef, åtminstone till namnet. Öarna har en guvernör och sin egen premiär (premiärminister), som övervakar de politiska och ekonomiska behoven av territoriet. Det officiella språket är engelska, och de flesta människor tränar protestantism.

Den viktigaste ekonomiska motor av öarna är turismen. Nästan 1000.000 utlänningar besöker varje år, en stor andel av vilka kommer från USA. Detta kan delvis bero på det faktum att den officiella valutan av ön är den amerikanska dollarn, vilket gör det lättare att koppla ihop den lokala ekonomin med den amerikanska. Offshore finansiella tjänster ger också en stor inkomstkälla för staten.

Av öarnas arbetskraft, är 53% outbildade, arbetar i fiske eller jordbrukssektorn. Öarna är också ett populärt resmål för exotiska bröllop, ett faktum som har varit väl utnyttjad av den lokala turistnäringen. Dyra orter dot kusten i de stora öarna. Hollywoodstjärnor, miljonärer och andra offentliga personer från hela världen egna herrgårdar i de mindre öarna, med fördel av den personliga integriteten platsen erbjuder.

  • Turks och Caicos är en populär destination för exotiska bröllop.