Vad är rekord Press?

October 14

Ett rekord press är en hydraulisk press används för att tillverka vinylskivor. Pressar är typiskt kapabla att hantera flera post storlekar för olika tillämpningar och tillhandahålla ett förfarande för mycket snabbt producera körningar av musikaliska album på vinyl. Medan många musiker fokusera på andra distributionsmetoder, fortsätter vinyl att vara populär bland musik aficionados, och vissa album kan erbjudas på vinyl som ett alternativt format. Flera företag behålla rekordet pressar för att möta behoven hos dessa kunder.

Förbereda musik för en rekord tryck startar med att göra en referens lack, där en ljudteknikern tar musiken och spelar in den till en tom skiva med ett skärhuvud. Referens lack är grunden för en gjutform som skapar ett negativt av spåren i posten. Formar passar in i rekord pressen och injiceras med smält vinyl, som fyller spåren och sedan kyler, oftast med hjälp av ett kylsystem för att snabba på processen. Efter trimning, är rekordet redo för inspektion och försäljning.

Skivan pressen använder hydraulik för att pressa formarna tätt tillsammans och hålla dem i spänning medan vinyl set. Enheten har vanligtvis en robotarm för att ta färdiga skivor och stapla dem på en spindel för inspektion av anställda. Kvalitetskontroller är nödvändiga för att identifiera missbildningar som kan hämma uppspelningskvalitet. Om ett fel visas konsekvent, kan det vara problem med pressen eller formen, och det kommer att bli nödvändigt att stoppa produktionen för att identifiera problemet.

Arbeta runt rekord press kan vara farligt. Det är mycket varmt och den rör sig snabbt och med våldsam kraft. Tekniker kan uppleva brännskador eller skador om deras hår eller extremiteter fastna i mekaniken i pressen. Grundläggande säkerhetsåtgärder som bär ombonad kläder, netting håret tillbaka, och med hjälp av hörselskydd för att förhindra skador från högt ljud av pressen är nödvändiga för anställda som de arbetar runt den.

Den vinylskiva pressen kan smälta vinyl nurdles, små nuggets av råmaterial, i en mängd olika färger för att producera poster i klassiskt svart och andra nyanser som vitt, grönt och rött. Formen Storleken avgör storleken på skivan och bredden på öppningen. Vid slutet av pressen, när posten behöver trimmas, bestämmer formen diametern av trim att bibehålla integriteten av datalagring på skivan.