Vilka är de bästa metoderna för bevattning Repair?

October 7

Bevattning reparation är huvudsakligen om fastställande av sprinklerhuvuden och ventiler i samband med en funktionell bevattningssystem. Tecken på att ett system behöver repareras är en ökning av vattenräkning kostnaderna och en märkbar våt plåster på platsen för bevattnings installation som inte torkar. Eftersom dessa problem blir allt tydligare, det finns flera bästa praxis för att tänka på när du söker efter den rätta lösningen. Lösningen kommer att bero på vilken del har förorsakat felet. Några av de bästa metoderna för bevattning reparation involverar demontering delarna i behov av reparation, om det behövs, och rengöra dem noggrant innan återmontering delarna.

För en till mest effektivt hantera en bruten bevattning sprinklerhuvud, ett vanligt problem i bevattnings reparation, han eller hon måste först bestämma vilken typ av sprinklerhuvudet behöver fixas. Vid fastställandet en spray-typ sprinkler, bör man börja med att städa sprinklern ordentligt. Detta involverar att lossa munstycket från huvudet och befria skärmen av eventuella orenheter. Använda en gammal tandborste eller ett liknande verktyg som fungerar bäst.

Om rengöring av spruttypen sprinklerhuvudet inte löser problemet, kan problemet vara en felaktig justering av sprinklerhuvudet. Man kan räta på huvudet genom att lokalisera justerskruven vid toppen av spraytyp munstycke. Den skruven vridas enlighet för att förhindra att sprinklern från att spruta vatten på oönskade områden. Att skära ner på dimma, kan man försöka stänga justeringsskruven något, vilket innebär att endast en liten del exponeras.

Det finns också rotor-typ sprinklerhuvuden att tänka när det gäller bevattning reparation. Vid fastställandet en rotor-typ sprinklerhuvud, bör man börja med att ta bort locket på toppen av huvudet och städa ur filtret. Rengöring ut skärmen är också mycket viktigt vid reparation denna typ av sprinklerhuvud. Man bör börja med att ta bort locket från huvudet därmed dra ut munstycket och drivenheten med den. Skärmen är belägen vid botten av drivaggregatet, och en liten borste kan användas för att noggrant rengöra det.

Bevattning reparation kan också bestå av att reparera ventilen, en kritisk del av bevattningsutrustning. Skador på ventilen är nästan alltid på grund av ett hinder inuti ventilen - sandkorn, en kvist eller en sten, till exempel. Vid reparation en automatisk sprinklerventil, bör man helt isär den, ta bort en bit i taget. Eventuella främmande partiklar ska sedan tas bort från varje del.

Efter detta är gjort, bör ett vattenbaserat glidmedel appliceras på varje bit innan ventilen återmonteras, i syfte att förhindra ytterligare skador. En vaselin baserad produkt bör inte användas som smörjning, eftersom detta skulle kunna täppa till ventilen. En illustrerad förklaring av reparera en ventil kan hittas genom att söka efter omfattande hem bevattnings tutorials på nätet.