Vad är en pedal Moped?

March 11

En pedal moped är ett tvåhjuligt, motordrivet fordon med pedaler. Pedalerna har två funktioner - hjälpframdrivnings och en mekanisk startmekanism för motorn, liknande de gammaldags handvevar på tidiga bilar. Termen moped i sig är en kombination av orden "motor" och "pedal" och ursprungligen, alla mopeder var fordon av denna typ även om många variationer existerade. En pedal moped kan utformas med pedalsystemet anslutet till motorn eller oberoende av den.

De första mopeder var låga drivna motorcyklar som utrustats med pedaler som en källa till hjälpkraft för branta backar. Pedalerna har också betraktas som en förbättring jämfört med förhärskande startproceduren för de flesta tidiga motorcyklar som bestod av den användare som kör längs sidan motorcykel som han knuffade igång den och sedan hoppade på att resa bort. Motorteknik förbättrades snabbt och pedalerna var inte längre behövs för drivkraft med 1920, men billiga mopeder fortsatte att utformas med dem för att starta ändamål och för användning som drivkraft i stället för motorn när det behövs.

Idag har termen moped kommit att definieras i vidare mening och vanligen tillämpas på tvåhjuliga motorfordon med en maximal motorvolym på 3 cubic inches (49 cc) och en maxhastighet på 30 mph (50 kph), även om det finns inte en internationell standard och användningen av termen kan variera i olika delar av världen.

Regeringar runt om i världen har juridiskt definierade termen moped på många sätt. I vissa områden, kan restriktionerna för förflyttning, högsta hastighet eller antalet hjul variera. Vissa jurisdiktioner har skapat en annan klassificering betecknas som en autocycle som juridiskt kan definieras som en moped på andra områden, skapa viss förvirring över terminologi. Vissa av dessa mönster är av typen pedal moped.

Moderna mopeder kan likna motorcyklar, som kallas steg-over typer. Mopeder som liknar skotrar kallas insteg typer. Den huvudsakliga skillnaden är att det saknas en strukturell komponent av ramen som vanligtvis sträcker sig från området nära sätet till den främre stolpen nära styret. En moped av endera stil, om utrustad med pedaler, kan korrekt kallas en pedal moped.

Vissa moped konstruktioner med pedaler har en motor som inte är ansluten till dessa pedaler. Några av dessa fordon är inget annat än en vanlig cykel med en motor kopplad. Många konstruktioner av denna typ har producerats av olika tillverkare i årtionden; vissa har en motor monterad på framhjulet, en del på bakhjulet. Pedalerna för dessa mopeder är endast drivkraft när så önskas eller behövs. Kit finns från flera tillverkare som gör att omvandlingen av en cykel till en pedal moped.