Vilka typer av båtar kan använda en 4hp utombordare?

February 24

Även om det är viktigt att matcha rätt storlek stor utombordsmotor till en båt, är det lika viktigt att matcha rätt storlek båt till en 4hp utombordare. Den 4hp utombordare kan tyckas för liten för att använda som en primär motor på en båt, men för vissa typer av hantverk, är det bara rätt. Många kanoter har en platt akter som är avsedd för en utombordsmotor, och i denna typ av hantverk, är 4hp utombordare en perfekt match. Det kommer inte att övermanna kanoten, men det kan spara mycket paddling särskilt om att gå mot strömmen. Andra fartyg, såsom vissa uppblåsbara båtar, små jollar, segelbåtar och Jon båtar, även kan vara den perfekta matchen för en 4hp utombordare.

Genom att montera en 4hp utombordare på en liten uppblåsbar farkost är försett med en kraftenhet som gör kommer mot strömmen en mycket mer njutbar strävan än att försöka att paddla eller ro båten tillbaka till hamnen. Om du använder en liten Jon-båttyp hantverk att fiska, är den lilla 4hp utombordare idealisk storlek för att fiska beten på jakt efter fisk. Det gör också en fiskare att våga längre ut än paddling skulle tillåta utan att bli för trött för att fiska. När du använder en kanot för att vandra in på baksidan landet för en camping expedition, montera en 4hp utombordare på kanoten tillåter användare att ladda mycket mer växel i kanoten än vad som kunde bekvämt dras av paddling. Den lilla motorn kommer också att kräva en mycket mindre bränsletank än en större utombordare, därmed tar upp mindre lastutrymme genom att använda en mindre bränsletank.

Det finns också en mycket logisk anledning att använda en 4hp utombordare på en mycket större båt. Medan den lilla utombordare är en perfekt primär kraftenhet på en mindre farkost, kan det vara lika användbar som en säkerhetskopia eller reserv trolling motor på en mycket större farkoster. Många fiskebåtar använder utombordsmotorer som är mycket för stor för att användas i en trolling kapacitet. De stora motorer kommer inte löpa smidigt vid mycket låga hastigheter och ofta överhettas på grund av fel på vattenpumpen för att flytta rätt mängd kylmedel vid sådana låga hastigheter. Genom att använda den lilla utombordare som en kicker motor är båten kan troll hela dagen utan överhettning eller nedsmutsning ut tändstift i den större motorn.

  • En 4hp utombordare kan användas på en liten jolle.
  • Vissa uppblåsbara båtar kan vara den perfekta matchen för en 4hp utombordare.