Håll din Food Truck Bekväm i alla temperaturer

March 9

Den del av landet som du kallar hem bestämmer de typiska förhållanden du hittar att vara normen i din mat lastbil. Under vintermånaderna i nordliga städer, kommer ditt kök hjälpa dig och du personal bo bekvämt varmt. Lastbilar som ligger i samma nordliga städer i sommar, tillsammans med lastbilar som finns i övervägande varma klimat, har mest problem att hålla sin lastbil kök coolt.

Att hålla sval när temperaturen når rekordnivåer handlar inte bara om komfort. När det är 100 grader utanför, kan det vara 120 grader eller varmare i din mat lastbil. Farligt höga temperaturer kan leda till värmerelaterade sjukdomar som sträcker sig från värmekramper att värma utmattning och värmeslag.

Som det visar sig, det finns gott om billiga och enkla sätt att slå sommarvärmen utan att slå upp miljön eller plånboken. Grönt är inte bara cool: Cool är grön. Följande tips kan hjälpa dig att hålla svalt vid de tillfällen då temperaturen på insidan av din lastbil blir outhärdligt:

 • Välj en sval plats när du parkerar din mat lastbil, om det finns. En plats i skuggan är perfekt. Se till någon närliggande träd eller överhängande grenar är stabila och kommer inte att falla och skada mobil kök.
 • Ställ in markisen (om du har någon) när du parkerat. Markisen nyanser inte bara fönster tjänsten men även den sida av livsmedel lastbil, och hjälper till att skydda dina kunder och anställda från solens tryckande strålar.
 • Se till att du minimerar värmebelastningen så mycket som möjligt. Jag förstår att du kör en mobil livsmedelsföretag och köket är där du gör dina pengar, men inte generera värme i onödan. Stäng av så många köksmaskiner som möjligt; lampor, tv-apparater, bärbara datorer och annan elektronik genererar också värme, så minimera deras användning, också.

  Om du använder en kylenhet, du absolut måste hålla detta igång. För att begränsa den mängd energi kylskåpet använder och värmen den genererar, se till spolarna på baksidan är rena och väl underhållen.
 • Öppna fönstren på natten eller när som helst det finns en bris. Skapar Denna enkla åtgärd en sidvind i fordonet och kan underlätta betydligt för kyla temperaturen. Använd små batteri eller soldrivna fläktar i hela fordonet för att hålla luften cirkulerar.
 • Täck fönstren i lastbil med mörkläggningsgardiner eller vindrutan täcker. Dessa håller solljus och värme ut.
 • Om matlagning utanför är ett alternativ i ditt område, gör det. Använda ugnen eller grillen värmer upp litet utrymme i en livsmedels lastbil på nolltid.
 • Klä på lämpligt Bär löst sittande kläder -. Men inte så löst att de blir en brandfara när du lagar mat - speciellt kläder gjorda av bomull, för att dra bort fukt från kroppen. Klänning för värmen genom att bära shorts och, för all del, välj ljus istället för mörk kläder. Mörka kläder lockar värme, vilket gör att du varm och ångande.
 • Blöt en handduk med kallt vatten och vira den runt halsen. Handduken kyler blod i dina ådror, därmed kyla kroppens temperatur.
 • På tal om våta handdukar, hoppa i en kall dusch för att kyla ner när du bara har fått nog. Detta är en stor praktik precis innan du går till sängs, alltför. Det tar bort svetten från kroppen och öppnar hudens porer att låta kroppen svalna.