Vad är Cargo Jeans?

February 27

Cargo jeans är en typ av denim byxa på vilken flera fickor är sydde. Stilen innehåller vanligtvis två stora sidofickor samt andra fickor på både framsidan och baksidan av jeansen. Medan frakt jeans är vanligtvis i stil med last byxor och har en slouchy eller lös passform, är några last jeans stylade i en åtsittande mode, såsom skinny-jean passform. Som en allmän regel, medan fickor på last jeans är oftast funktionella, bärare får sällan faktiskt använder dem för att bära föremål.

Inspirationen till last jeans sannolikt kom från byxor last, som utformats antingen för slitage under utomhussporter och aktiviteter, såsom vandring eller camping, eller kamouflage byxor som bärs av medlemmar av militären på slagfältet. Till skillnad från strids klänning uniformer, byxor last bärs för mode vanligtvis inte stänga på ankeln men behåller sin avslappnade passform hela benet. Cargo jeans och byxor finns för både män och kvinnor, och det finns till och med last kjolar tillgängliga.

Utseendet på last jeans är avgjort vardagligt, eftersom deras olika fickor bidrar till en mycket funktionell utseende. Som ett resultat, de är vanligtvis bärs med tillfälliga toppar och skor, såsom T-shirts, utbildare, eller öppen tå sandaler. Eftersom deras utseende är så vardagligt, har vissa nöjesetablissemang, såsom restauranger och nattklubbar, instiftade klädsel mot dem. Vissa skolor har också förbjudit last byxor, sannolikt därför att de kan anslutas med gäng och kan användas för att dölja smuggelgods.

Medan last stil byxor kulminerade troligen i popularitet i USA under 1990-talet, de förblir en avslappnad garderob stapelvara för många människor. I själva verket, designers fortsätta att producera last jeans, anpassa dem till olika tyg tvättar och passar. Vissa av dessa anfall kompromissa kraftigt funktionaliteten av last inslag i jeansen, eftersom de passar så hårt att det inte skulle finnas något utrymme för objekt som ska faktiskt placeras i fickorna. I själva verket från en modesynpunkt, lägga till objekt fickorna på last jeans skulle sannolikt lägga bulk, skapa en oattraktiv siluett.

I själva verket kan personer som berörs om sitt utseende vill hålla sig borta från last jeans, eftersom de ytterligare fickor och knappar kan få dem att framstå som tyngre än de egentligen är. För dem som är mycket tunn, men kan lasten stilen lägga till lite bulk och balans. Ändå kan vissa individer finna last byxor att vara till hjälp i säkert transporterar viktiga objekt, till exempel plånböcker, eftersom deras fickor är ofta stängda med en knapp, som ger ett visst skydd mot oavsiktlig förlust eller stöld.

  • En man klädd last byxor.