Planera ett bevattningssystem för din gräsmatta

February 21

Många människor tror att planera ett bevattningssystem för din gräsmatta är en hård och komplicerad procedur. Dessa människor kunde inte vara mer fel. Allt du behöver göra för att korrekt planera en framgångsrik och effektiv bevattningssystem för din gräsmatta är att ta lite tid, och göra lite avancerad forskning. Om du funderar på att installera ett sprinklersystem, eller någon annan gräsmatta bevattningssystem, för din trädgård ta ut en bit papper och följ dessa förslag. Medan du funderar på var och en av dessa, skriv ner eller rita svaret. Men den tid du har arbetat färdigt dig igenom listan, kommer du planerat för bästa möjliga bevattningssystem för din gräsmatta.

  • Typ av bevattning. Innan du gör något annat, måste du överväga vilken typ av bevattningssystem du vill. Vill du ha ett system som har popup sprinkler? Vill du hellre ha en droppbevattningssystem installerat i din trädgård? Kanske du vill ha en statisk sprinklersystem? Du måste överväga vilken typ av system du kommer att ha i din trädgård eftersom det dramatiskt kommer att påverka allt annat som du gör.
  • Kostnad. Varje annat system, oavsett om det är en enkel oscillerande sprinkler som du plockar upp från din lokala hem förbättring eller trädgårdsbutik, eller det är den senaste och bästa droppbevattningssystem, kommer att kosta dig att installera. Se till att du har tillräckligt med pengar för att betala för vad du tänker på att få. Ta dig tid att gå igenom din ekonomi och utveckla en budget för ditt projekt, innan du börjar projektet.
  • Design och layout. Mät storleken på din gård. Skriv dessa dimensioner ner, och sedan dra ut en liten karta över din trädgård. Denna karta hjälper dig att föreställa var du vill att dina sprinklerhuvuden för att gå, där rören som ska som kan gå, bevattnings mått och så vidare. Detta kommer att vara ovärderlig, eftersom du kommer att kunna skapa det optimala systemet för maximal vattning.
  • Vem ska göra kanske enskilt största faktorn för att planera din bevattningssystem kommer att vara vem som ska göra arbetet arbetet?. Detta är viktigt eftersom priset kommer att förändras dramatiskt beroende på om du gör jobbet själv, eller om du anlita någon annan att göra det åt dig. Medan du fattar beslut om vem som ska göra arbetet, tänk på din egen skicklighetsnivå, och inte vara rädd för kostnaden i samband med att anställa någon. Kommer du att kunna göra det arbete som krävs? Se till att du antingen har råd att betala den professionella, eller att du kan tillräckligt göra det arbete som krävs själv, innan du börjar ditt projekt. Du vill inte vara halvvägs genom det, och ta reda på att du inte kan göra något, du inte vill sluta med en sönderriven upp, döda varvet trots allt.