Vad är Phantom Inkomst?

March 23

Phantom inkomst är inkomst som inte producerar några kontanter för en enskild person eller ett företag, men är fortfarande skattepliktig eftersom den dyker upp på resultaträkningar. Detta är särskilt besvärligt för den eller de personer inblandade eftersom de kan sakna likviditeten för att betala av dessa skatter. Individer som ansvarar för aktiebolag och andra liknande arrangemang är ofta känsliga för fantom inkomster eftersom alla pengar som gjorts av verksamheten är knutna till sina personliga konton. Andra orsaker till detta fenomen inkluderar nollkupongobligationer, lån som är förlåtna, eller dålig redovisningsteknik från företag.

Företag är oftast fria från fantom intäkter eftersom företaget självt bär ansvaret för att betala inkomstskatt, i motsats till de individer inom den. Mindre företag, som till exempel aktiebolag, som ofta ägs av en enda person eller en liten partnerskap, kan finna sig hantera problemet av inkomstskatter grund utan likviditet för att betala för det. Detta sker ofta på grund av att företaget tar alla sina inkomster och sätta tillbaka den i verksamheten snarare än att rädda några för skatter.

Tänk dig till exempel ett företag som gör en årlig inkomst på $ 500.000 $ (USD). Speciellt om det är en upp-och-kommande företag, kanske huvudägaren ta ut en liten del som $ 50.000 USD för sig själv och sedan lägga resten av inkomsten tillbaka in i verksamheten för driftskostnader, marknadsföring eller andra kostnader upplupna av en växande verksamhet. Problemet uppstår när inkomstskatter beror, eftersom ägaren är ansvarig för den inkomstskatt proposition om $ 500.000 USD, men nu saknar pengar för att betala för det.

För att undvika detta problem måste sådana ägare se till att betala sig tillräckligt för att redogöra för de inkomstskatter. I fallet med en minoritetspartner som saknar beslutande bestämma vad hon ska betalas, ska hon se till att hennes ursprungliga avtalet föreskriver att en viss summa pengar reserveras för henne att betala av sina inkomstskatter. Företagen måste också vara försiktig med att veta vad affärskostnader kan eller inte skrivas av för att undvika fantom inkomsten stiger upp till orsaka problem.

Nollkupongare är en vanlig orsak till fantom intäkter. De ger inget intresse för dem som äger dem, men eftersom de säljs med rabatt, är tekniskt fortfarande lönsamt att deras ägare och därmed beskattas. Lån som förlåtna kan också vara problematiskt eftersom skatten fortfarande gäller trots att principen om lånet kan vara långt borta. I allmänhet bör individer och företagare vara försiktig om någon fördröjning från när intäkter erhålls med när de skatter på denna inkomst beror.