Hur att kart Kunder till din Ideellt

April 13

Om du vill förbättra hur din ideell når allmänheten, måste du först veta hur din nuvarande marknadsföring fungerar. Vilka är era väljare? Hur fick de reda på om din organisation? Varför de gör användningen av dina program?

Du kanske aldrig upptäcker som läser om din organisation i tidningen eller ser ditt tecken varje dag på bussen, men vissa människor - de som du direkt kommunicera - kan identifieras. Börja med att definiera din kärngrupp - dina viktigaste beståndsdelar - och arbeta ut därifrån.

Anta att din organisation är en liten historisk samhälle som organiserar utställningar och paneldiskussioner på tre bibliotek i din stad, publicerar kvartals nyhetsbrev, och upprätthåller en webbplats med nyheter och information om sin samling. Dina nuvarande beståndsdelar (eller intressenter, om du vill använda en gemensam ideell term), som arbetar från kärnan till de yttre gränserna, bland annat följande:

 • Din styrelse och personal (och deras vänner och släktingar)
 • Dina docenter och volontärer
 • Familjer och organisationer som donerar material till din samling
 • Lokala biblioteks personal och styrelseledamöter
 • Människor deltar dina paneldiskussioner
 • Skolor och andra grupper som besöker din utställningar
 • Forskare och andra arkivarier skriver att fråga om ditt innehav
 • Beskyddare av de tre biblioteken
 • Prenumeranter på ditt nyhetsbrev kvartalsvis
 • Folk som besöker din organisations webbplats

Upprättande denna lista över intresserade personer är lätt nog. Men i marknadsföringssyfte, måste du veta så mycket som möjligt om de egenskaper, bakgrunder och intressen varje grupp. Vissa saker kan du göra för att samla in denna typ av information är

 • Skapa en databas med dina anhängare genom att samla namn och adresser från alla möjliga källa inom organisationen - objekt som checkar från donatorer, abonnemangsformer från nyhetsbrev abonnenter, sign-up blad från volontärer och e-postmeddelanden som skickas till "kontakta oss" adress på din webbplats.

  Ange dessa namn och adresser i en databas som kan sortera dem efter efternamn, typ av kontakt, och trätt; Om du planerar att skicka traditionella post till dem, sortera dem efter postnummer. Artiklar om webbplatsen Idealware.org kan hjälpa dig att välja en databas program.

  Granska postnummer som förekommer oftast på din lista. Om du är i USA, kan du besöka US Census Bureau hemsida och få demografisk information om invånarna i dessa postnummerområden.

 • Frågar de tre biblioteken om de samlar demografisk data när besökarna ansöka om lånekort och om de kan dela den informationen med dig. (Vissa myndigheter erbjuder information om sina väljare på sina webbplatser.)
 • Frågar några vanliga frågor om skolor eller andra grupper när de ringer för att registrera dig för en turné. Inte engagera sig i en lång intervju, men ta reda på hur de hörde om ditt program, varför de vill besöka det, och om de har andra behov kan du kanske ta itu med. Du kan samla liknande information när du samlar registreringar på nätet.
 • Sätta klart formulerade och inbjudande undersökningar i programmen på din publika evenemang. I början och slutet av en händelse, gör en kort offentlig stigning förklarar varför det är så viktigt för folk att svara på enkäter. Gör pennor eller pennor tillgängliga. Skapa incitament för att fylla i formuläret, till exempel en gratis museum medlemskap för en person vars undersökning dras slumpmässigt.

  Inkludera samma undersökning som en del av din postade nyhetsbrevet. Ge ett returkuvert för att göra det enkelt för läsarna att reagera. Likaså gör det enkelt för besökare på din webbplats för att prenumerera på meddelanden eller tjänster, och skicka en kortfattad enkät till dem via e-post. Ju högre svarsfrekvens, desto mer exakt och användbar information enkäten vara.

Var medveten om att det finns en konst och en vetenskap att skriva en effektiv undersökning: Hur frågor är formulerade kan påverka de svar du får, och du vill ta emot tydliga, uppriktig svar. Om du vill ha hjälp att utveckla din undersökning, kolla med lokala högskolor och universitet för lärare eller doktorander som förstår undersökningstekniker och som kan vara villiga att ge dig viss vägledning.

Du kan också hitta enkät prenumerationstjänster och urvalsundersökningar på nätet som ger dig idéer om formuleringen frågor. Två sådana tjänster är Survey och SurveyGizmo, vilket är ett dyrare val som gör att du kan bädda in foton och videoklipp i din undersökning. För en avgift, kommer sådana källor distribuera dina enkäter via e-post och stämmer resultaten för dig.