Skäl att Prova DASH Diet

April 28

Den Dietary Approaches to Stop Hypertension (DASH) kost adresser det utbredda problemet med hypertoni, vilket drabbar människor i alla åldrar, former, storlekar, färger och nationaliteter. Om du donâ € t har högt blodtryck, är chansen dina föräldrar, syskon eller vänner gör. Och du kan också en dag på grund av att förekomsten av högt blodtryck ökar med åldern. Om du bor tillräckligt länge, har du 90 procent sannolikhet för högt blodtryck.

Även om vissa fall av högt blodtryck beror enbart på genetik, många gånger problemet kan förhindras eller minskas genom enkla livsstilsförändringar. Det innebär att du kan ha mer kontroll än du tror. Runt om i världen, tillgång till snabbmat, bearbetade livsmedel, och färdigmat, tillsammans med en allt stillasittande livsstil, gör att fler människor blir hypertensiva varje år.

I själva verket, itâ € s beräknat att om saker och ting fortsätta längs vägen de är, kommer en häpnadsväckande 60 procent av de vuxna runt om i världen vara hypertensiva.

Många mediciner finns som är effektiva vid behandling av hypertoni, och den genomsnittliga personen med hypertoni kräver minst två till tre av dessa mediciner för att verkligen få problemet under kontroll. Men på grund av kostnader, biverkningar och komplikationer, många människor aldrig uppnå normala blodtrycksnummer. Varför inte spara lite krångel och förhindra högt blodtryck i första hand genom att följa DASH dieten?