Organisera Christmas Decorating

May 7

När julen kommer och det är dags att dekorera insidan av mitt hus, på går julmusik. Detta hjälper mig att få och bo i julstämning när jag börjar metodiskt förvandla mitt hus till en plats för julen magi.

Jag gillar att ta tid att se till att huset är rent. Detta håller mig från att göra en ännu större oreda. Jag vill vara säker på att alla möbler är dammas och allt plockas upp och sätta i dess ställe. Efter rengöring huset jag börjar sedan att de-röran. För att göra detta får jag en stor plastbehållare och försiktigt placera i det alla knick knep som brukar dekorera mitt hus. Om de måste slås in i förpackningsmaterialet så att de inte kommer att repas, bucklig eller bröt då jag tar sig tid att göra det nu. Jag vill inte att de ska få bröt medan de packade upp för julsäsongen. Att gå igenom varje rum, en i taget, gör det så mycket lättare när det är dags att placera dem tillbaka till deras rätta plats. Jag sedan märka varje fack som till vilket rum den tillhör.

Nu när alla mina prydnadssaker har tagits bort får jag alla mina juldekorationer av lagring. Ibland ett objekt kan ha skiftat bara lite från att flytta dekorationer in i huset. Försiktigt, jag öppnar den första julen rutan och börja uppackning.

Detta är den tid som jag börjar göra en inventering, som jag tar bort allt från Jul lådor. Jag kontrollerar du att objektet inte bryts. Om det är något som är trasigt Jag måste bestämma om det är något som jag tycker är värt att fixering. Om det inte är något som är värt att fastställa, så nu är det dags att kasta bort det. Medan jag gör min inventering jag notera om det finns saker som jag vill lägga till min jul dekoration. Om det finns obrutna artiklar som jag bara inte vill något mer, jag placera dem i sin egen låda för att ge bort.

Jag håller alla mina förpackningsmaterial. Jag försöker att hålla de ursprungliga rutorna, eftersom detta hjälper till att skydda objekt när det är dags att packa undan dem. Jag lägger ner på min inventarielista om fler förpackningsmaterial kommer att behövas när det är dags att lägga alla mina julpynt bort.

Jag sedan gruppen dekorationer för de enskilda rummen i huset. I mina Jul lådor som jag har placerat senaste bilder av olika rum som var dekorerad till jul. Titta på bilderna hjälper uppdatera mitt minne om vad som fungerade och vad som inte fungerade under tidigare år.

På papperet jag skriva ner de rum som jag vill dekorera, notera vad temat jag skulle vilja använda för rummet. Vanligtvis gör jag i vardagsrummet en formell tema, medan vardagsrummet har vanligtvis en rolig Santa eller jul björn tema.

Nu tar jag objekten och placera dem i rummen att dekorera. Jag gillar att börja med rummet som har minst antal för att göra så att jag känner tillfredsställelsen av efterbehandling ett rum i taget. Om nu julen roliga har börjat; mitt hus har magiskt förvandlats till en jul underland.