Vad är ett gemenskaps Orchestra?

April 20

En community orkester är en grupp musiker som spelar instrument för små regioner eller samhällen. De har samma grundläggande sammansättning som en vanlig orkester, med individer som är specialiserade på olika instrumenttyper. Gemenskaps orkestrar, tenderar emellertid att vara mindre i storlek. Dessa grupper arbetar ofta i samarbete med andra regionala organisationer för att ge musikaliska erbjudanden.

Generellt sett består en orkester en grupp av instrumentspelande musiker under ledning av en dirigent. En typisk orkester är uppdelad i sektioner som fokuserar på specifika typer av instrument. Dessa avsnitt innehåller vanligtvis följande instrumenttyper: mässing, träblåsinstrument, sträng, och slagverk. Fioler, trumpeter, och trummor är några exempel på de instrument som finns i orkestrar. Varje avsnitt spelar vanligtvis i harmoni, och hela enheten är regisserad av en enskild känd som dirigent.

Storlekar för dessa ensembler sträcker sig från kammarorkestrar, små grupper av 50 eller mindre, till mycket större symfoniorkestrar eller philharmonc orkestrar. Dessa senare typer innehåller rutinmässigt över 100 medlemmar. En community orkester kommer sannolikt att vara på den nedre änden av medlemmarna.

De typer av musik som produceras av en gemenskap orkester kan variera mycket. Klassiskt och jazz är två vanliga former taken on av orkestrar. Andra kan specialisera sig på olika genrer som speglar de musiksmak i samhället. Till exempel kan en gemenskap orkester i den amerikanska södern använda instrument och stilar framträdande i landet och bluegrassmusik.

Som ett led i arbetet med att främja konsterna, är samhälls orkestrar ofta stöds av ideella organisationer, insamlingar och donationer. Till exempel kan en högskola ger orkestern med en mötesplats och instrument. Många gånger, organisationer och medlemmar i orkestern aktiekostnader samt PR och administrativa uppgifter.

Normalt har samhället orkestern en största platsen, till exempel en av de ovannämnda institutionerna. De kommer att göra att uppträda på olika platser, men för att bättre nå det lokala samhället. Promotion kan ske via lokala medier, flygblad, eller gräsrots word-of-mouth reklam.

Förespråkare för samhällsorkestrar tout många fördelar. För en, dessa musikgrupper erbjuder tillgång till scenkonst för små samhällen utan tillgång till till större orkestrar. De kan också erbjuda underhållning för ett lägre pris. Samhället orkestern ger också lokala och mindre erfarna musiker möjlighet att finslipa sitt hantverk.

  • En community orkester består av en grupp av musiker, ofta med en flöjtist.
  • Gemenskaps orkestrar har oftast sin egen konsertsal att lagra instrument och annan utrustning i.
  • En community orkester kan innehålla en grupp musiker som är specialiserade på olika instrumenttyper.
  • Många kommuner har lokala orkestrar.