Vad är Swag?

May 16

Vi hör om kändisar och deras fantastiska Subway påsar de får för att presentera utmärkelser, deltar öppningsfester och liknande. Dessa små roliga grejer kallas "bylte", som är en förkortning för "saker som vi alla får." Med andra ord, det är en vanlig metod. De flesta människor som är i någon form av underhållningsbranschen får bylte.

Ge byltet är oftast ett försök att ställa sig med en kändis eller en media utlopp. Den fungerar också som utmärkt reklam för olika produkter. Innan de flesta större utmärkelser visar, kommer lite underhållning tidningen gör en berättelse om byltet. Den Oscar bylte, till exempel, är inte kycklingfoder. Presentatörer vid 2006 Academy Awards fått bylte påsar som innehåller över $ 100.000 $ (USD) till ett värde av godsaker som iPods, resor till Hawaii, digitalkameror och silke kimonos. Men Internal Revenue Service beslutat att Oscar byltet var egentligen inte en gåva och så Akademin röstade för att avbryta presentkorgar efter 2006.

Swag är bra reklam. Det är en gammal sanning att associera produkter med kända personer garanterar en ökning av försäljningen. Så, när en internationell stjärna som Nicole Kidman, till exempel, är fläckig med att Prada väska hon fick i en bylte korg, det är bra reklam för Prada. Det ger också andra företag en chans att se Prada väska och reproducera den för ett lägre end marknaden, vilket höjer deras försäljning. Detta är incitament för företag att hålla skicka små bylte poster till kändisar, hoppas på att 15 sekunder av exponering på en tv-show eller i en tidning.

Även kändisar är vanligtvis förknippas med bylte, medier och representanter får det också. De typer av bylte de får varierar, men det är oftast inte alls lika dyrt eller utarbeta som det som kändisar får. Tidskrifter, TV-stationer och tidningar med en stor mode betoning, till exempel, kan få prover av premium kosmetika. Tillverkarna hoppas på en översyn av deras produkt. Medier får också böcker, cd-skivor, DVD-filmer, muggar, livsmedelsprover, även små apparater som kaffe och en kaffekvarn! Nästan allt som kan vara juridiskt postas kan finna sin väg in i en media utlopp s postbox. Sända bylte är en beprövad metod för att främja en produkt.

Med IRS tittar närmare på swaggery är det sannolikt att bli mindre vanligt, åtminstone som en bulk företaget som vid utmärkelser visar. Det är troligt att praxis kommer att skalas ned och gjort med jämna mellanrum under hela året.

  • Återanvändbara rese muggar är en typ av byltet som kan ges bort.
  • Swag kan ges som en gåva för att främja kundlojalitet.
  • Gratisprover av parfymer kan ges bort som bylte.
  • Tidskrifter kan ge bort bylte till abonnenter.
  • Skönhetsprodukter ges bort som bylte vid vissa händelser.