Hur återställer jag en gammal traktor?

May 19

Restaureringen av gamla lantbruksmaskiner är en uppgift som kräver ett engagemang av tid, talang och ekonomi. Ofta är en gammal traktor föras tillbaka till ursprungligt skick som en affär. Ibland restaureringen är ett arbete av kärlek. Under alla omständigheter finns det ett par saker att tänka på om du har en gammal traktor som du vill återställa.

En av dina första uppgifter när du åter gamla jordbruksmaskiner är att bedöma det nuvarande tillståndet av utrustningen. Detta innefattar kontroll skick ramen, kontrollpanelen, styrmekanismen, och motorn. Villkoret för däck, fälgar och axelsystemet är också mycket viktigt. Att ta sig tid att noggrant inspektera den gamla traktorn gör det möjligt att avgöra om det är till och med möjligt att återställa utrustningen och i så fall vad som kommer att behövas för jobbet.

Efter att fastställa vad som kommer att behövas i vägen för ersättningskomponenter, är ditt nästa steg för att säkra allt du behöver för att slutföra projektet. Lyckligtvis har internet gjort det mycket lättare att hitta autentiska komponenter för många olika märken och modeller av traktorer varumärke. Att hitta delar till gamla John Deere och Farmall traktorer kräver oftast inget annat än att spendera lite tid på att leta igenom bärgning webbplatser och spendera lite tid på anslagstavlor ägnas åt antika traktorer. Du kan även ha turen att hitta det du behöver på en auktionswebbplats.

I väntan på dina ersättningskomponenter att komma fram, är det möjligt att gå vidare med rengöring av befintliga komponenter på din gamla traktorn. Som en del av processen, tvätta ramen noggrant för att avlägsna all smuts och andra rester som kan ha byggts upp under åren. Detta gör att du kan identifiera någon rost på ramen och ta hand om det problemet innan slipning, målning och tätning av restaurerade lack på fendrar, paneler och andra målade ytor på utrustningen. Vid denna punkt, kan du också ta dig tid att bryta ner motorn och rengör varje del, återställa dem till ett tillstånd som är som ny.

När delarna är på sidan kan du gå vidare till den mest arbetsintensiva delen av restaurering. Detta kommer att innebära att ta bort komponenter som inte längre användbara och integrera de nya delarna i den använda traktorn. Förhoppningsvis har du kunnat skaffa period komponenter som är samtida med märke och modell på din traktor. Detta kommer att bidra till att hålla värdet på traktorn högre i medvetandet hos samlare, som kan vara viktigt om din plan är att sälja den återställda traktorn.

Tänk på att återställa en gammal traktor är inte en helg projekt. I de flesta fall kan du planerar att spendera en hel del timmar i varje steg av processen, som börjar med inspektion och flytta hela vägen till slutföra återställningen. Det är dock viktigt att ta din tid och vara mycket uppmärksam på många små detaljer, som att använda rätt färg och nyans av färg för en autentisk look. Återställa traktorer, liksom att återställa alla omhuldade objekt, är en uppgift som måste fyllas på egen tid och inte rusade. Ta din tid kommer inte bara producera en restaurering högre kvalitet, men också ge dig många timmar av tillfredsställelse i det långa loppet.