Avgifta genom en hälsosam kost

May 20

Om du inte njuter optimal hälsa, eller om du kämpar med övervikt, måste du ta en bra, hård titt på de många fördelarna med en detox diet. Ändra vad du äter (och hur du äter det), så att du fokuserar på hälsosamma, hälsosam mat och skära ut giftiga ingredienser är det första och viktigaste steget mot att säkerställa en god hälsa och bibehålla en hälsosam vikt.

Principerna för detox diet är relativt enkla, men de förändringar som de behöver kan vara ganska tufft. (De är inte så tuff, men som lever ett ohälsosamt och feta liv.)

Att förlora dessa extra, skadliga pounds

Inte många människor göra kopplingen mellan gifter och fetma, men tydliga, beprövade relationer finns som du behöver för att förstå om du vill bo på en hälsosam vikt. Komma på (och hålla sig med) en detox diet kommer att gå en lång väg mot att minimera din toxicitet. Och om du kan göra detox bantning en del av ditt liv för liv, förlorar du de extra, skadliga pounds som väger ner dig och skada din hälsa.

Kroppsfett är giftigt!

Du behöver inte köra in många människor som är förtjust i fett, och av goda skäl. Förutom att vara oattraktiva i ögonen på många människor, är fett också ett magasin för gifter i kroppen.

Fettlösliga toxiner är undanstoppad i fettceller för att hindra dem från att skada dina organ och andra vitala vävnader, och när de gifter är mer koncentrerade, fettceller blir större i ett försök att hålla dem utspätt. Om du kan undvika gifter och avgifta gifter du redan bär med dig, sprider fett blir mycket lättare.

Kroppsfett betonar kroppens system

För varje kilo fett din kropp gör, det har att göra ca 4 miles av blodkärl. Bära 25 extra pounds av fett innebär ditt hjärta har att pumpa blod genom ytterligare 100 miles av fartyg. Som ni kan föreställa er, det är inte goda nyheter för den viktigaste muskel i kroppen, och det är bara början.

Fett härjar på lederna, bidrar till diabetes, och orsakar alltför många andra villkor för att lista här. Förlora toxiner, förlorar de ohälsosamma livsmedel från din kost, och du kommer att förlora fett. Och sedan din hälsa kommer att blomstra.

Att ta itu med ohälsosamma vanor

Att välja rätt giftfria livsmedel och se till att dina matvanor är så frisk som möjligt kommer att göra mer än att bara hjälpa dig att eliminera överflödigt fett. Ge din kropp den friska bränsle som den behöver kan också vara en kritisk faktor för att hjälpa till att sparka ohälsosamma vanor som att dricka och röka.

Vad mer, om du verkligen anamma detox bantning, du kan avsevärt förbättra återhämtningen och helande process som sker efter att du har lagt ner flaskan och släcktes din sista cigarett. Para dessa kostvanor med några fler avgiftnings insatser - bastu, till exempel - och du kan gå från en ohälsosam rökare eller dricker till en hälsosam, avgiftade personen på en bråkdel av tiden.