Vilka är de olika typerna av Microdermabrasion behandlingar?

September 15

Microdermabrasion behandlingar är hud resurfacing behandlingar som huvudsakligen utförs för att föryngra huden, och att ta bort synliga fläckar orsakade av acne, ärr och hudbristningar. Andra behandlingar inkluderar användning microdermabrasion för rynkor och microdermabrasion för åldrande hud. De förfaranden genomförs under en period, och sägs ofta att åstadkomma en betydande förbättring av hy.

Den microdermabrasion förfarande består av exfolierande den övre ytan av huden, känd som stratum corneum, genom att utsättas för en mild blästring med minut kristall eller sandpartiklar. Hudytan kan även skuras eller poleras med en maskin med en diamantspets. Denna blästring och skur bringar ett tunt skikt av det yttre skalet för att erodera bort, och en ny hud kan sedan växa i dess ställe. Skin Resurfacing kan göras över hela kroppen, utom ögonlocken; huden är mycket tunnare på ögonlocken och skadas lättare.

Jämfört med dermabrasion, vilket är en mer invasiv hud beläggningsbehandling, är microdermabrasion behandlingar sägs vara mycket mild och relativt smärtfritt. Det är inte nödvändigt att använda någon typ av bedövningsmedel för denna procedur. Patienter kan uppleva en lätt windburn känsla och vissa hudrodnad, men vanligtvis ingen annan obehag.

De microdermabrasion behandlingar, beroende på deras omfattning, kan ta upp till ett par timmar att göra, och återhämtningen är oftast inom en dag eller två; i fallet med dermabrasion, å andra sidan, kan huden ta flera veckor att återhämta sig helt. Den snabba förfarandet och enkel återvinning samt den relativt låga kostnaden, står för populariteten av microdermabrasion hud renovering behandling. En annan faktor är att det inte är nödvändigt att besöka en plastikkirurg varje gång för att få den här proceduren. De hudvård resurfacing maskiner som används i microdermabrasion behandlingar är allmänt tillgängliga på marknaden, och därför är det möjligt att utföra behandlingen hemma.

Det är naturligtvis en bra idé konsultera en kvalificerad hudläkare innan något som helst av de microdermabrasion behandlingar. Medan de i allmänhet betraktas som säker och det finns inga rapporter om någon långsiktig hudskador involverar dem, är det bäst att vara på den säkra sidan av försiktighet. Många läkare rekommenderar generellt förfarande endast för personer som är i sena tonåren och äldre. Yngre människor, som fortfarande genomgår stora hormonella förändringar i kroppen, uppmanas att avstå från varje form av hud renovering behandlingar.

  • Stratum corneum är det yttersta lagret av huden.
  • Microdermabrasion kan bidra till att minska uppkomsten av akne ärr, men försiktighet bör vidtas för att förhindra ytterligare ärrbildning.
  • En microdermabrasion behandling kan göras för att blekna hudbristningar.
  • Microdermabrasion behandlingar kan hjälpa motverka rynkor och andra åldringsprocesser.
  • Microdermabrasion kan användas för att lindra ytliga rynkor.