Dölja Aktivitetsfältet när det inte används

April 12

Aktivitetsfältet är en viktig del av Windows-gränssnittet. Det visas längst ned på skärmen och inkluderar Start-menyknappen, länkar till ofta använda program, Taskbar knappar för program som körs, och ett meddelandefältet som innehåller massor av konfigurations ikoner.

Även om aktivitetsfältet är viktigt, kanske du vill dölja den så att den inte inkräktar vad du arbetar med på den tiden. Dölja det också tillåter dig att "återta" mer av skärmen för användningen av dina program. Du kan styra om aktivitetsfältet visas eller inte genom att följa dessa steg:

  1. Högerklicka någonstans inom ett tomt område i Aktivitetsfältet. (Inte högerklicka på en av ikonerna i Aktivitetsfältet, högerklicka på ett område som inte innehåller några ikoner.) Windows visar en snabbmeny.
  2. Välj Egenskaper på snabbmenyn. Windows visar fliken Aktivitetsfältet i Aktivitetsfältet och Start-menyn dialogrutan Egenskaper. (Se figur 1.)

    Dölja Aktivitetsfältet när det inte används

    Figur 1. fliken Aktivitetsfältet i Aktivitetsfältet och Start-menyn i dialogrutan Egenskaper.

  3. Välj Auto-Hide Aktivitetsfältet kryssrutan.
  4. Klicka på OK.

Aktivitetsfältet ska nu vara dold. Om du vill visa det igen, helt enkelt flytta muspekaren till botten av skärmen, och det bör pop i vyn.

Detta tips (10801) gäller för Windows 7.